search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:38
MENU CLOSE

Η ψυχή του μπουζουκιού…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2329
11/04/2024
13.04.2024 06:18
studio finoy (13)

Σ’ ένα από τα ταξίδια μου στον Βόλο είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά τον Δημήτρη Τσιαμαντάνη. Άνθρωπος παλαιάς κοπής, λιγομίλητος, φιλοσοφημένος, μόλις πήρε το μπουζούκι στα χέρια του μου τα… είπε όλα!

Μ’ ένα τσίπουρο στο χέρι έγινε η συζήτησή μας μ’ αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής τραγουδιών «Νότες ψυχής».

– Αυτό είναι το δεύτερό μου άλμπουμ, το οποίο αποτελείται από 11 τραγούδια. Όλα τα κομμάτια είναι βγαλμένα από την ψυχή μου, εξού και ο τίτλος «Νότες Ψυχής». Η ηχογράφηση έγινε στη Σουηδία από τον παραγωγό Νικόλα Γιαλτρινό και την εταιρεία Nobel Street Records. Τρία τραγούδια ερμηνεύει η Ασπασία Στρατηγού, δύο ο Απόστολος Μόσιος, ένα ο Λεωνίδας Μπαλάφας και πέντε τραγούδια εγώ. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως είναι ένα ποικιλόμορφο άλμπουμ, με πληθώρα μουσικών οργάνων, ξεκινώντας από μπουζούκι και κιθάρα, καταλήγοντας σε πιάνο και τρομπέτα.

– Τι είναι το μπουζούκι για σένα;

– Το μπουζούκι είναι η ψυχοθεραπεία μου. Είναι το μέσον που με ταξιδεύει και με πάει σε ένα παραδεισένιο κόσμο γεμάτο όμορφα συναισθήματα. Μου έχει δώσει ένα χάρισμα ο θεός και τα βιώματα τα δικά μου και των συνανθρώπων μου τα κάνω τραγούδια. Καθένα από αυτά κρύβει και μία αληθινή ιστορία. Δέκα χρονών μου έκανε δώρο ο πατέρας μου ένα μπουζούκι και από τότε δεν το έχω αποχωριστεί. Έχω γλεντήσει με παρέες και φίλους αμέτρητες φορές και έχω γνωρίσει μέσω αυτού πολλούς χαρισματικούς ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει διαχρονικά στην πορεία μου.

– Πόσο σε βοήθησαν οι φίλοι σου;

– Μεταξύ αυτών είναι ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης, ο ζωγράφος Αστέρης Γκέκας, ο μουσικός Κώστας Γεδίκης που έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις του άλμπουμ, ο ερμηνευτής Μπάμπης Τσέρτος, ο τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος. Όλοι οι μουσικοί που παίζουν στο άλμπουμ είναι φίλοι μου και τους θαυμάζω. Οι καλές παρέες φτιάχνουν και τα όμορφα τραγούδια.

– Η έμπνευση τι ρόλο παίζει στις συνθέσεις σου;

– Μέσα στον κορωνοϊό η μουσική ήταν η μεγάλη μου παρηγοριά. Έγραψα αρκετά τραγούδια όπως και ένα μουσικό έργο, το οποίο ονομάζεται «Το μοναστήρι των Μαρκομανών», που σκοπεύουμε να παίξουμε ζωντανά με τον Μιχάλη Μητρούση. Κάπου εκεί βρίσκεται και η απεριόριστη αγάπη μου για τον Μάρκο Βαμβακάρη και άλλους ογκόλιθους του ρεμπέτικου και λαϊκού πενταγράμμου. Αλλά ιδιαίτερα για τον Βαμβακάρη έχω ονομάσει τον σκύλο μου Μάρκο, οπότε καταλαβαίνετε…

ΥΓ.: Ακούστε τα τραγούδια και θα με καταλάβετε!

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει, μετά από 45 χρόνια, στο διαγωνιστικό τμήμα με το «Megalopolis» (video)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, φαντασία και «Για Πάντα Νέοι» (Video)

«Joker: Folie à Deux»: Κυκλοφόρησε το πρώτο εντυπωσιακό τρέιλερ του πολυαναμενόμενου σίκουελ (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42