search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:18
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνει σε όλες τις πλευρές η Αίγυπτος – Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η αεράμυνα της χώρας

14.04.2024 01:27
sissi-aigyptos

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε στο X ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε επαφή με «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την κατάσταση και να σταματήσουν την κλιμάκωση», προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση μπορεί να ωθήσει την περιοχή σε μεγαλύτερη αστάθεια.

Ο εκπρόσωπος, Αχμέντ Αμπού Ζέιντ, ανέφερε σε ανάρτηση στο X (πρώην twitter) στα αραβικά ότι μια κλιμάκωση είναι «άμεσο αποτέλεσμα αυτού για το οποίο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει η Αίγυπτος» και προέτρεψε τις χώρες να επιδείξουν «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» για να γλιτώσουν τον λαό της περιοχής από περισσότερες συγκρούσεις.

Στο μεταξύ η αντιαεροπορική αεράμυνα της Αιγύπτου βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Ομάδα διαχείρισης κρίσεων παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το γειτονικό Ισραήλ, το 1979.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Καταδικάζουν» Γαλλία και Βρετανία – Με «προσοχή και ανησυχία» παρακολουθεί η Ιταλία

Ισραήλ: Πληροφορίες πως το πρώτο drone έφτασε στο Ισραήλ – Εκτοξεύονται πύραυλοι από τον Λίβανο

Μέση Ανατολή: Βρετανικά μαχητικά σηκώθηκαν από την Κύπρο για να αναχαιτίσουν τα ιρανικά drones

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:17