search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:51
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: Διαψεύδει το CNN ο Λευκός Οίκος – «Δεν θα απευθύνει διάγγελμα ο Τζο Μπάιντεν»

14.04.2024 00:19
tzo baiden new

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα απευθύνει διάγγελμα, διαψεύδοντας την πληροφορία που ανέβασε προηγουμένως στο Χ δημοσιογράφος του CNN.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του δικτύου έγραψε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος από το Οβάλ Γραφείο το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), έγραψε δημοσιογράφος του CNN στο Χ.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν διέκοψε προγραμματισμένο ταξίδι ώστε να συνεδριάσει με την ομάδα ασφαλείας του.

Αρχικά έπρεπε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την Κυριακή, όμως η έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν τον ανάγκασε να γυρίσει εσπευσμένα από το Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν για το διήμερο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 02:00 ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα έχει συμβούλιο με τον Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, τον Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και την Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να ενεργοποιήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις σε Ισραήλ, Ιράκ και Συρία για το εάν θα ακολουθήσει εμπλοκή των ΗΠΑ σε επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως σε Ιράκ και Συρία οι ΗΠΑ διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Εκλεισε το αεροδρόμιο, στις 00:30 κλείνει ο εναέριος χώρος

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Εκτοξεύονται drones και από Υεμένη και Λίβανο – Η Ιορδανία τονίζει πως θα καταρρίψει τα drones μπουν στον χώρο της

Ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν – Στις 2 τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσουν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, κλειστός ο εναέριος χώρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:50