search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:33
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου στην Αθήνα, Αυγέρη στην Κ. Μακεδονία – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τους 35, την Παρασκευή η επίσημη παρουσίαση των 42

15.04.2024 15:18
syriza_new

Νωρίς το απόγευμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δοθούν τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλαδή τα ονόματα των 35 υποψηφίων που επέλεξαν οι 63.000 ψηφοφόροι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μετά τις 4 ή 5 το απόγευμα, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των 42 υποψηφίων δηλαδή, αναμένεται να γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Παρασκευή 19 Απριλίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα (σταυροί) από την Κουμουνδούρου για τη χθεσινή προκριματική διαδικασία συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου δεν θα δοθούν.

Οι επιτελείς του Στέφανου Κασσελάκη και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αυτό δεν έχει νόημα. Θα ανακοινωθούν μόνο οι 35 που πρώτευσαν στις εκλογικές περιφέρειες κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Αυτοί θα λάβουν και τις αντίστοιχες θέσεις στη λίστα. Πέντε θα επιλέξει ο ίδιος ο πρόεδρος – και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι δεν θα προέρχονται από την δεξαμενή των 201 που πήραν μέρος στις προκριματικές, αλλά εκτός αυτής –  και δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί που πήγαν καλά και ξεχώρισαν στις χθεσινές εκλογές είναι ο Νίκος Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς, η Σοφία Μπεκατώρου στην περιφέρεια της Αττικής και η Δώρα Αυγέρη στην Κεντρική Μακεδονία.

Επίσης στην Αττική καλά πήγαν ο Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Δημήτρης Παπανώτας, αλλά και ο Ευάγγελος Αντώναρος, o Δημήτρης Παπαδημητριάδης, Από τις γυναίκες ψηλά βρίσκονται η Τζένη Αρσένη, η Μυρτώ Κοροβέση, η Λυδία Βενέρη.

Στη Δυτική Ελλάδα πρώτευσε ο Πάνος Κουρουμπλής.

Στη Στερεά Ελλάδα προηγούνται ο Νάσος Παπαργυρόπουλος και η Ελευθερία Γκλέτσου.

Από το βόρειο Αιγαίο θεωρείται σίγουρη η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ενώ στη δυτική Μακεδονία την πρωτιά έχει η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούνται δεδομένοι για το ευρωψηφοδέλτιο.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Νέα Υόρκη: Το «ευχαριστώ» σε όσους ψήφισαν για το ευρωψηφοδέλτιο – «Δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν»

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει την ψαλίδα από τη ΝΔ – Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις 63.000 μέλη που προσήλθαν στις κάλπες

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιούροβα: Στην έκθεση της Κομισιόν το ζήτημα του spyware «ώστε να ξέρετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:33