search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Απαισιόδοξοι, οικονομικά πιεσμένοι και φτωχότεροι την τελευταία 5ετία οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο   

17.04.2024 12:07
Untitled design (1)

Σε κλίμα κοινωνικής δυσφορίας και οικονομικών προβλημάτων προσέρχονται οι Έλληνες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.

Τα στοιχεία που καταγράφει η έρευνα είναι σχεδόν σοκαριστικά και διόλου δεν συμβαδίζουν με το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανάπτυξης» και «ευημερίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74% δηλώνει πως την τελευταία πενταετία είδε το βιοτικό του επίπεδο να πέφτει. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ των 27 είναι 45%.

Στο ερώτημα εάν είχαν δυσκολίες να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα, οι Έλληνες απαντούν «τις περισσότερες φορές» ή «κατά καιρούς» σε ποσοστό 79%, ενώ στην ΕΕ των 27, το ποσοστό αυτό είναι μόλις 36%.

Αντιθέτως στην ΕΕ το 63% λέει ότι δεν έχει πρόβλημα, με τους Έλληνες να είναι σε αυτή την (ευχάριστη) θέση μόνο σε ποσοστό 21%!

Στο ερώτημα για την κατεύθυνση των πραγμάτων, το 66% των Ελλήνων θεωρούν πως πάνε στη λάθος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 67%.

Σε γενικές γραμμές το ευρωβαρόμετρο του Απριλίου καταγράφει μία κατάσταση που δεν ευνοεί ούτε την εικόνα/έργο, ούτε την κινδυνολογική ρητορική της κυβέρνησης και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι πιθανόν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα μήνυμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης

«Αλέρτ» από Μαρουσάκη: Έρχεται κακοκαιρία με λασποβροχές, πέφτει η θερμοκρασία

Απεργία: Κλειστό το κέντρο από τις διαδηλώσεις των συνδικάτων, χωρίς ΜΜΜ η Αθήνα (Photos)

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκινεί η μητέρα της Κυριακής Γρίβα – «Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου – Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14