search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:57
MENU CLOSE

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Προαναγγελία παράτασης στην υποβολή τους πριν καν ανοίξει η εφαρμογή

17.04.2024 07:47
DOY NEW

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, πριν καλά καλά ανοίξει η εφαρμογή, προανάγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κος Θεοχάρης, για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί παράταση αντίστοιχων ημερών.

Συνεπώς η καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου δεν ισχύει και η νέα ημερομηνία τοποθετείται εντός του Ιουλίου, ανάλογα με το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Όπως προβλέπει ο νεότερος σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το taxisnet, θα ανοίξει για τις φορολογικές δηλώσεις, το αργότερο έως τις 30 Απριλίου, με κάθε ημερομηνία μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, να είναι πιθανή.

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα για τα φυσικά πρόσωπα, θα ακολουθήσει και η έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Μύκονος: Στα «πλοκάμια» της ΑΑΔΕ γνωστός και καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του για φοροδιαφυγή

ΔΥΠΑ: Σήμερα (15/4) η έναρξη νέας δράσης με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:57