search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Η μεγάλη απάτη με τα εισιτήρια της Τέιλορ Σουίφτ για τις συναυλίες στη Βρετανία

17.04.2024 13:09
swift-taylor-new

Χιλιάδες θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ έχουν πέσει θύματα απατεώνων, που τους πούλησαν πλαστά εισιτήρια για τις συναυλίες της μεγάλης σταρ στη Βρετανία, με τραπεζικά στελέχη να υπολογίζουν ότι από την απάτη αυτή κάποιοι κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες.

Στελέχη της Lloyds αποκάλυψαν στην Daily Mail ότι τουλάχιστον 600 πελάτες της πιάστηκαν στην παγίδα των απατεώνων και αν παρουσιαστούν στοιχεία και από άλλες τράπεζες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 3.000, με τους απατεώνες να υπολογίζεται ότι έχουν κερδίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες.

Σύμφωνα με τη Lloyds το κάθε θύμα κατά μέσον όρο έχασε 332 λίρες, αν και κάποιοι πλήρωσαν πολύ ακριβότερα πλαστά εισιτήρια, φθάνοντας στις 1.000 λίρες.

Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι ηλικίας 25-34 ετών, τους οποίους οι απατεώνες πλησίασαν μέσω social media.

Η Lloyds ανακοίνωσε ότι διερευνά το θέμα με τα πλαστά εισιτήρια συναυλιών, καθώς το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν τέτοια φαινόμενα και σε εμφανίσεις άλλων δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως οι Μπιγιονσέ, Χάρι Στάιλς και Coldplay.

Η συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν οι απατεώνες είναι να πείθουν τα θύματά τους να κάνουν μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών για την αγορά των εισιτηρίων, που αποδεικνύονται πλαστά. Όταν τα θύματα καταθέτουν τα χρήματα, συνήθως εξαφανίζονται και ο επίδοξος αγοραστής μένει χωρίς εισιτήριο και χωρίς χρήματα, με τις τράπεζες να μην μπορούν να τους προστατεύσουν.

Τέτοιες απάτες γίνονται συνήθως όταν ανακοινωθεί η πώληση εισιτηρίων για κάποια συναυλία δημοφιλούς καλλιτέχνη και λίγο πριν από την εμφάνιση.

«Είναι εύκολο να αφήσουμε τα συναισθήματά μας να μας κατακλύσουν όταν μαθαίνουμε ότι θα εμφανιστεί ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης, αλλά είναι σημαντικό να μην αφήνουμε αυτά τα συναισθήματα να επισκιάζουν την ορθή κρίση μας», συμβούλεψε η Λιζ Ζίγκλερ, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης απάτης στη Lloyds.

Διαβάστε επίσης:

Μάρα Δαρμουσλή: «Όπως σεβόμαστε αυτές που δεν θηλάζουν, ας σεβαστούμε και αυτές που κάνουν το φυσιολογικό» (Video)

«Ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner» – Η συγκινητική εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου για το μωρό που έχασε

Βούλα Πατουλίδου: «Ήταν βάρος για το παιδί μου το ότι ήμουν η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:04