search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Εικόνες χάους στο Ντουμπάι από τον πρωτοφανή κατακλυσμό (videos)

17.04.2024 12:11
dubai-kataigida

Οι αρχές του Ντουμπάι κάλεσαν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έζησε ένα 24ωρο πρωτοφανών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν χάος στους δρόμους του πλούσιου εμιράτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα 24ωρο έριξε όση βροχή ρίχνει συνήθως σε ενάμιση χρόνο.

Από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες στο αεροδρόμιο και οι γύρω δρόμοι έγιναν ποτάμια. Δεκάδες πτήσεις αεροσκαφών έχουν ακυρωθεί και μέσα στο αεροδρόμιο επικρατούν απίστευτες σκηνές, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν στους εσωτερικούς χώρους για να προστατευθούν από τη θεομηνία.  Εκατοντάδες επιβάτες των πτήσεων που ακυρώθηκαν πέρασαν τη νύχτα στους διαδρόμους του διεθνούς αεροδρομίου, που είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο. 

Ήταν τόσο σφοδρή η θεομηνία που οι αρμόδιες αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο για περίπου μία ώρα και όταν επιτράπηκε και πάλι η προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών, επικράτησε χάος.

«Σας συμβουλεύουμε να μην προσέρχεστε στο αεροδρόμιο εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι πτήσεις εξακολουθούν να γίνονται με καθυστερήσεις και άλλες εκτρέπονται», ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατακλύζονται από σοκαριστικά βίντεο για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, με εκατοντάδες οδηγούν να εγκαταλείπουν τα πολυτελή οχήματά τους και να … κολυμπούν στους δρόμους για να σωθούν. Σε κάποιους δρόμους η στάθμη των νερών ανέβηκε τόσο πολύ που κάλυψε ολόκληρα αυτοκίνητα και πολλοί οδηγοί ανέβηκαν πάνω στα αυτοκίνητα – παρά την βροχή- για να μην παρασυρθούν από τα νερά.

 Τα νερά της βροχής κατέκλυσαν ισόγεια σπιτιών, με τους ενοίκους να αναγκάζονται να καταφύγουν σε ψηλά κτήρια για να προστατευθούν.

Οι βροχές άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση όλη την Τρίτη, ενώ εκδηλώθηκαν και καταιγίδες. Μέσα σε 24 ώρες έπεσαν 5,59 ίντσες βροχής. Κατά μέσο όρο ολόκληρο τον χρόνο η περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι δέχεται 3,73 ίντσες νερού.

Από σήμερα το πρωί άρχισαν οι προσπάθειες να καθαρίσουν οι δρόμοι, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί αν και στα social media κυκλοφορούν πληροφορίες για καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια, από τον όγκο των νερών που δέχτηκαν. Παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή στο Ντουμπάι φυσούσαν και θυελλώδεις άνεμοι που παρέσυραν έπιπλα και διάφορα αντικείμενα από μπαλκόνια σπιτιών και καταστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία ΟΗΕ για την έξαρση χολέρας στην Υεμένη – 75 θάνατοι από τον Οκτώβριο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι – «Ξεμείναμε από πυραύλους» (Video)

Μέση Ανατολή: «Γόρδιος δεσμός» ο Νετανιάχου, το Ιράν, η Γάζα και οι ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:10