search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:56
MENU CLOSE

«Βούλιαξε» το Ντουμπάι από τις καταρρακτώδεις βροχές – «Θάλασσα» το αεροδρόμιο, προβλήματα στις πτήσεις – Συγκλονιστικές εικόνες (photos/videos)

17.04.2024 08:15
dubai_plhmmyres

Τεράστιες πλημμύρες σημειώθηκαν στο Ντουμπάι την Τρίτη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά να «σαρώνουν» σπίτια και επιχειρήσεις ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα.

Συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι -που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο- να έχει «βουλιάξει» κάτω από το νερό, και τα αεροσκάφη να προσπαθούν να διασχίσουν την πλημμυρισμένη πίστα που μοιάζει με… θάλασσα.

Όπως θα δείτε στις σοκαριστικές εικόνες, τα μεγάλα τζετ μοιάζουν περισσότερο με βάρκες…

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε ότι αναστέλλει και σήμερα το τσεκ-ιν για τους επιβάτες μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων.

Ποτάμια οι δρόμοι

Η βροχή έπεσε τόσο έντονα και με τέτοια ταχύτητα, ώστε ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, καθώς τα νερά ανέβαιναν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στο Ντουμπάι έπεσαν χθες, μέσα σε λίγες ώρες 120 mm βροχής- ποσότητα που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, η βροχή καταρρακτώδης και ασταμάτητη.

Τα πάντα πλημμύρισαν με νερό, το Ντουμπάι έγινε μια απέραντη λιμνοθάλασσα με τους ανέμους να σηκώνουν ακόμη και… κύματα.

Το Ντουμπάι – όπως και τα υπόλοιπα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – έχει θερμό και ξηρό κλίμα.

Ως εκ τούτου, οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων…

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Ρουάνγκ, απομακρύνεται πληθυσμός από την περιοχή (Photo/Video)

Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη «μαύρη τρύπα» του γαλαξία μας, και είναι… κοντά στη Γη

Μπάκινγχαμ: Τα απαγορευμένα φαγητά για την Κέιτ και όλη τη βασιλική οικογένεια – Τι αποκαλύπτει πρώην σεφ των ανακτόρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:52