search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Ιρανός πρέσβης: Εάν το Ισραήλ επιτεθεί θα απαντήσουμε άμεσα και έντονα (Video)

17.04.2024 20:28
iran army

Μήνυμα πως η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και έντονα σε μια επίθεση του Ισραήλ στέλνει ο ιρανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει το Ισραήλ μια αδύναμη ύπαρξη που οφείλει την επιβίωσή του στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Open, o Μαλέκ Χοσσεϊν Γκιβζάντ σημείωσε ότι η Τεχεράνη είχε ειδοποιήσει εγκαίρως για την επίθεση: «Με μήνυμά μας, 72 ώρες πριν από την επιχείρηση, στους φίλους μας στις χώρες της περιοχής ενημερώσαμε πως η απάντησή μας στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας είναι οριστική και δεδομένη».

«Θεωρούμε την άμυνα των γειτόνων μας, ως την άμυνα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε ο πρέσβης και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας ήταν η τιμωρία του σιωνιστικού καθεστώτος. Δεν επιδιώκαμε και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση και την αποσταθεροποίηση. Και μετά το τέλος της επιχείρησης της νόμιμης άμυνας, θεωρούμε το θέμα λήξαν».

Παράλληλα σημειώνει πως «αν το Ισραήλ προβεί σε επιθετική ενέργεια, το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και έντονα. Και αυτό το μήνυμα το μεταφέραμε σε όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Ελλάδας και τις προσδοκίες του Ιράν από τη χώρα μας, ο πρέσβης σημείωσε: «Αναμένουμε από την κυβέρνηση να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της για σταθερότητα και μείωση των εντάσεων. Η σταθερότητα στην περιοχή είναι υπέρ της Ελλάδας μιας και η χώρα σας γειτονεύει με αυτή την περιοχή. Από την άλλη η αναταραχή και η ανασφάλεια μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην Ελλάδα. Άρα είναι υπέρ της Ελλάδας, του Ιράν και των άλλων κρατών, να υπάρχει σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με εσωτερικό σημείωμα στους ΝΥΤ να μην χρησιμοποιούν οι συντάκτες τις λέξεις «γενοκτονία» και «κατεχόμενα εδάφη»

Χάος στο Ντουμπάι καθώς τα ΗΑΕ καταγράφουν τις πιο έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών (Photos/Videos)

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματα που είχε εγκαταστήσει στην περιοχή από το 2020

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:37