search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:01
MENU CLOSE

Σάλος με εσωτερικό σημείωμα στους ΝΥΤ να μην χρησιμοποιούν οι συντάκτες τις λέξεις «γενοκτονία» και «κατεχόμενα εδάφη»

17.04.2024 19:50
new_york_times_new

Δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου The Intercept ισχυρίζεται ότι οι συντάκτες των New York Times που καλύπτουν τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, έλαβαν εσωτερικό σημειώμα με το οποίοι τους ζητείται να περιορίσουν τη χρήση ορισμένων όρων.

Αυτοί οι όροι περιλαμβάνουν τις λέξεις «γενοκτονία», «εθνοκάθαρση» και «κατεχόμενα εδάφη», σύμφωνα με ένα αντίγραφο του εσωτερικού σημειώματος που έλαβε το Intercept.

Το σημείωμα φέρεται επίσης να δίνει οδηγίες στους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν τη λέξη Παλαιστίνη «εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις» και να μείνουν μακριά από τη χρήση του όρου «στρατόπεδα προσφύγων» για να περιγράψουν ορισμένες περιοχές της Γάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί εργαζόμενοι είπαν στο Intercept ότι ορισμένα στοιχεία από το περιεχόμενο του σημειώματος «δείχνουν στοιχεία σεβασμού της εφημερίδας στο ισραηλινό αφήγημα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Times, Charlie Stadtlander, δήλωσε στο Intercept ότι υπομνήματα όπως αυτά αποτελούν «τυπική πρακτική και παρέχουν καθοδήγηση για να διασφαλιστεί η ακρίβεια, η συνέπεια και η απόχρωση».

«Σε όλες τις αναφορές μας, συμπεριλαμβανομένων σύνθετων γεγονότων όπως αυτό, φροντίζουμε να διασφαλίζουμε ότι οι γλωσσικές μας επιλογές είναι ευαίσθητες, επίκαιρες και ξεκάθαρες στο κοινό μας».

Διαβάστε επίσης:

Χάος στο Ντουμπάι καθώς τα ΗΑΕ καταγράφουν τις πιο έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών (Photos/Videos)

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματα που είχε εγκαταστήσει στην περιοχή από το 2020

Με το βλέμμα στο Ιράν η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Κάπρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:01