search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:59
MENU CLOSE

Γκουτέρες για Μέση Ανατολή: Ένας γενικευμένος περιφερειακός πόλεμος θα ήταν καταστροφικός για όλους

18.04.2024 20:37
GOUTERES
AP

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» ενός «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου», ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε (18/4) σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταγγέλλοντας την «ανθρώπινη κόλαση» που έχει δημιουργηθεί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

«Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση, μέσα από λόγια και πράξεις», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ένας εσφαλμένος υπολογισμός, μια κακή επικοινωνία, μια παρανόηση, θα μπορούσε να οδηγήσει στο αδιανόητο, έναν γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο που θα ήταν καταστροφικός για όλους τους εμπλεκομένους, και για τον υπόλοιπο κόσμο», είπε, καταδικάζοντας ιδίως την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Αυτή η στιγμή του μέγιστου κινδύνου πρέπει να είναι μια στιγμή μέγιστης αυτοσυγκράτησης», τόνισε ο γ.γ. απευθύνοντας έκκληση: «Είναι καιρός να τελειώσει ο αιματηρός κύκλος των αντιποίνων. Έχουμε τη συλλογική ευθύνη να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους και να απομακρύνουμε την περιοχή από τον γκρεμό», επέμεινε. «Ξεκινώντας από τη Γάζα».

Διαβάστε επίσης:

Μετ’ εμποδίων η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ: Δύο ένορκοι αποδεσμεύθηκαν – Αγώνας δρόμου για την επιλογή νέων, εν μέσω απειλών

Νετανιάχου: Βάζει στην άκρη τα εγκεκριμένα σχέδια για άμεσα αντίποινα στο Ιράν μετά την έκκληση Μπάιντεν

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν από ΗΠΑ και Βρετανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:57