search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Πότε είναι πιθανό να χτυπήσει το Ισραήλ- Η ημερομηνία που δίνει το ABC

18.04.2024 12:49
israel_iran_new

Το Ισραήλ δεν αναμένεται να επιτεθεί εναντίον του Ιράν, παρά μετά την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα, που αρχίζει την Δευτέρα 22 του μήνα και ολοκληρώνεται την Τρίτη, 30 Απριλίου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίον επικαλείται το δίκτυο ABC.

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι δεν αποκλείονται εκπλήξεις, αλλά κατά την εκτίμησή του δεν θα γίνει τίποτα πριν από τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου. «Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η επίλεκτη Επαναστατική Φρουρά βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού στο Ιράν και κάποια ηγετικά στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής έχουν ήδη καταφύγει σε υπόγειες εγκαταστάσεις ασφαλείας, ανέφερε ο  αξιωματούχος τον οποίον επικαλείται το ABC.

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλούμενο τρεις ισραηλινές πηγές, μεταδίδει επίσης ότι  τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ είναι απολύτως έτοιμο τουλάχιστον δύο βραδιές για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά τελικά ο στρατός δεν έλαβε το πράσινο φως.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, εξετάζοντας όλα τα σενάρια για πλήγμα κατά του Ιράν, αλλά λέφεται ότι εκφράστηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις και δεν κατέστη εφικτή μία συμφωνία για το πώς πρέπει να απαντήσει το Ισραήλ στην ιρανική επίθεση αντιποίνων.

Λέγεται πως στο πολεμικό συμβούλιο παρουσιάστηκε ένα  εύρος εναλλακτικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων επιθέσεις εναντίον φιλο-ιρανικών πολιτοφυλακών στην περιοχή και κυβερνοεπιθέσεις.

Πραγματικός ο κίνδυνος περιφερειακής έκρηξης

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας, Αϊμάν Σαφάντι, μιλώντας στα κρατικά ΜΜΕ της χώρας του ανέφερε ότι «είναι πραγματικός ο κίνδυνος μίας περιφερειακής έκρηξης» και επισήμανε ότι αν το Ισραήλ πλήξει ιρανικούς στόχους αυτό θα παρασύρει όλη τη Μέση Ανατολή σε έναν καταστροφικό πόλεμο με παγκόσμιες επιπτώσεις.

«Οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί. Θα μπορούσε να συρθεί όλη η περιοχή σε πόλεμο, που θα είναι καταστροφικός… και θα έχει πολύ, πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο- περιλαμβανομένων των ΗΠΑ», δήλωσε ο ΑϊμάνΣαφάντι.

«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Οι πιθανότητες περιφερειακής έκρηξης είναι πραγματικές και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση», προειδοποίησε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Σίδνεϊ: Το εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction άνοιξε πάλι, πέντε ημέρες μετά την επίθεση

Ρωσικό δίκτυο παραπληροφόρησης κατακλύζει το Facebook, με στόχο τις ευρωεκλογές

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28