search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:41
MENU CLOSE

Η σελεμπριτομανία και τα προβλήματα της χώρας

18.04.2024 06:12
xristakopoulos 123- new

Η επιστράτευση διασήμων στις εκλογές δεν είναι κάτι νέο. Πάντα κάποιοι εξ αυτών έβρισκαν χώρο στα ψηφοδέλτια και χρησιμοποιούνταν για να διευρύνουν το εκλογικό ακροατήριο. Υπάρχει όμως ένα κρίσιμο στοιχείο που τονίζει τη διαφορά μεταξύ διασημοτήτων: η επιστημοσύνη, η παιδεία, η καλλιτεχνική αξία, η πολιτική επάρκεια, το κοινωνικό έργο είναι κάποια από τα στοιχεία που δεν συναντάμε σε επάρκεια στο πολιτικό προσωπικό και, συνεπώς, είναι μάλλον απαραίτητο το μπόλιασμά του με προσωπικότητες υψηλού κύρους που να διαθέτουν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Συχνά ωστόσο επιστρατεύονται πρόσωπα χαμηλών ικανοτήτων και άμεσης κατανάλωσης, τα οποία απλώς ενισχύουν την ψηφοθηρία σε ένα κοινό που δεν πολυσκοτίζεται για το ποιον ψηφίζει, αρκεί να του είναι οικείος. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι μια σελέμπριτι είναι απαραίτητα χαμηλότερης στάθμης από έναν «επαγγελματία» πολιτικό. Συχνά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Το πρόβλημα επομένως σε αυτές τις ευρωεκλογές δεν βρίσκεται στην επιστράτευση ανθρώπων με λάμψη και γοητεία, αλλά στην υποβάθμιση των προβλημάτων, της πολιτικής, των προτάσεων και των λύσεων. Αντ’ αυτών οι αρχηγοί των τριών κομμάτων εξουσίας, λίγο καιρό πριν από το στήσιμο της ευρωκάλπης, με δυο ενεργούς πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας που συνεπάγονται αμέτρητες παρενέργειες και απειλές, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εσωτερικό, ευρωπαϊκό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, πράττουν τα εξής φιλόδοξα:

1. Ο Μητσοτάκης, επειδή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα διαρροής προς τα δεξιά του – αλλά ελάχιστα προς τα αριστερά –, δίνει τα ρέστα του για να κλείσει τις τρύπες: Ανακοινώνει την υποψηφιότητα του αδίκως φυλακισμένου (και εκ νέου εκλεγμένου) δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, παίρνει περιορισμένης εμβέλειας και προοπτικής πρωτοβουλίες για τη βία στα σχολεία, εξαγγέλλει (διά του Δένδια) αντιπυραυλικό και αντι-drone θόλο σαν αυτό του Ισραήλ και είναι βέβαιο ότι κρατάει για αργότερα και άλλες τέτοιου τύπου… τζαμπατζίδικες εξαγγελίες.

2. Ο Κασσελάκης – διότι ο ΣΥΡΙΖΑ… αγνοείται εσχάτως – το έχει ρίξει στις περιγραφές «θαυμάτων» και «προφητειών» που συνόδευσαν τη βάπτισή του, κάνει επίδειξη πίστης και προσήλωσης στη Δύση και συνεχίζει να επιδεικνύει την προσωπική του ζωή περισσότερο από τις (όσες) πολιτικές του προτάσεις, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρεί άλυτο το… μυστήριο για τα περιουσιακά του.

3. Ο Ανδρουλάκης, ο οποίος βλέπει τον έναν κεντροαριστερό μετά τον άλλο να αυτομολεί στον Μητσοτάκη, είχε ανάγκη από μια ρελάνς. Ε, αφού δεν βρήκε κάποιον κεντροδεξιό να σαγηνεύσει με το σοσιαλδημοκρατικό του όραμα, πήρε τον Ζαγοράκη για να παίζουν κανένα 5×5 στον ελεύθερο χρόνο τους.

Τώρα, αν αναρωτηθείτε ποιος ασχολείται σοβαρά με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δεν θα έχετε κι άδικο…

Διαβάστε επίσης:

Η καούρα της συμμετοχής των σελέμπριτι στις εκλογές  

Μπροστά στην… Αποκάλυψη στην Μέση Ανατολή

Βομβαρδίζοντας το Ισραήλ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36