search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Μπροστά στην… Αποκάλυψη στην Μέση Ανατολή

15.04.2024 13:45
dimitris-stoumpos

Όσοι απλά παρακολουθούν τη «ρουτίνα» της διαρκούς σφαγής στην Γάζα και τα συνεχή επεισόδια σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αιφνιδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό με την «προαναγγελθείσα» και τελικά πραγματοποιηθείσα προχθές επίθεση του καθεστώτος του Ιράν στο Ισραήλ, που μας φέρνει όλους στην ευρύτερη περιοχή (και όχι μόνον) μπροστά στον εφιάλτη μιας… Αποκάλυψης!

Η ακραία κλιμάκωση της προχθεσινής νύχτας απέδειξε και στους πιο «αδιάφορους» ότι το ηφαίστειο στην Μέση Ανατολή έχει εκραγεί και απειλεί με ολοκαύτωμα όλη την περιοχή αλλά και συνολικά τον κόσμο, χωρίς αυτό να «ακούγεται» υπερβολικό. Τρέχουν τώρα διάφορες «καγκελαρίες», διεθνείς οργανισμοί και κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι να «φρενάρουν» την επαπειλούμενη συνέχεια της πολεμικής σύγκρουσης, που πλέον πήρε «επίσημα» τον χαρακτήρα άμεσης πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε δυο κράτη (Ιράν, Ισραήλ) που έως τώρα είχε «αποφευχθεί».

Βέβαια η τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 από τους ακραίους της Χαμάς στους Ισραηλινούς ξανάνοιξε τον τεράστιο κύκλο του αίματος και έφερε την πολύμηνη πλέον και εντελώς ακραία δυσανάλογη βαρβαρότητα στην ισοπεδωμένη πια Γάζα από την κυβέρνηση Νετανιάχου. Είχαμε λοιπόν από την μια την Χαμάς να πυροδοτεί την τωρινή σύγκρουση, όχι χωρίς την συμπαράταξη, συνεννόηση με την Τεχεράνη, βυθίζοντας έτσι τις όποιες ελπίδες, προσπάθειες για τις λεγόμενες «συμφωνίες του Αβραάμ» που είχαν από καιρό δρομολογηθεί.

Δυστυχώς η μερική αδράνεια των ΗΠΑ να πιέσουν αποφασιστικά τον Νετανιάχου για να συμφωνηθεί (έστω) εκεχειρία, σε συνδυασμό με την ακραία επιμονή της Χαμάς για τορπιλισμό των διαβουλεύσεων συνέχισε να ρίχνει πολύ λάδι στην φωτιά και έφερνε νέα επεισόδια βαρβαρότητας και απανθρωπιάς.

Οι φονταμενταλιστές κυβερνητικοί σύμμαχοι του Νετανιάχου συνεχίζουν την πίεση για εξόντωση της Χαμάς, που έχει ουσιαστικά γίνει… εξόντωση κάθε Παλαιστίνιου που βρίσκεται «καταδικασμένος» σε μια λωρίδα …κόλασης.

Από την άλλη, οι σκοταδιστές μουλάδες στην Τεχεράνη δεν αρκούνται πλέον σε «πιόνια» στην περιοχή αλλά «απαντώντας» και στην επίθεση στο Ιρανικό προξενείο στην Δαμασκό, προειδοποίησαν και εκτέλεσαν μια νυχτερινή «καταιγίδα» εκατοντάδων βομβών και πυραύλων για να τονώσουν το εσωτερικό φανατικό μέτωπο, να επιδείξουν «ισχύ» σε όλη την περιοχή και να θυμίσουν στην «Δύση» ότι είναι «ικανοί» για όλα!

Την ίδια ώρα ΗΠΑ, αλλά δυστυχώς και η Ευρώπη, μένουν πολύ πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών που δεν μπορούν να «περιμένουν» μικροϊσορροπίες και φοβικά σύνδρομα.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι απόλυτη ανάγκη να δρομολογηθεί διεθνής διάσκεψη που θα υλοποιήσει το διαχρονικό αίτημα για δυο κράτη (Ισραήλ, Παλαιστίνη) που θα ζουν δίπλα, με ειρήνη και συνεργασία.

Αλλιώς το νέο μίσος και νέο αίμα «εργάζεται» για τους πιο φανατικούς, ακραίους σατράπες και σατραπείες που αναζητούν και κάποιες διεθνείς «πλάτες».

Η αυτοσυγκράτηση που ζητάει ο Μπάιντεν δεν αρκεί, οι θριαμβολογίες του Νετανιάχου για τελική «νίκη» και οι κραυγές των φανατικών για εξάλειψη του Ισραήλ δεν δίνουν ελπίδες για άμεση προοπτική τουλάχιστον εκεχειρίας.

Η καταδίκη της επίθεσης του καθεστώτος του Ιράν δεν αρκεί (άλλωστε χωρίς την δυτική, συμμαχική «ασπίδα» δεν θα τα είχε καταφέρει αμυντικά το Ισραήλ), όπως δεν αρκούν πλέον τα μισόλογα για τον διαρκή εξανδραποδισμό στην Γάζα, τώρα είναι αναγκαία η συντονισμένη διεθνής αποφασιστική δράση, αν θέλουμε να… αποφύγουμε την απόλυτη Αποκάλυψη με αμέτρητες συνέπειες. Με «απαγορευτικά» και αστυνομοκρατία σε δημόσιες εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη όπως αυτή στο Βερολίνο δεν λύνεται ο φανατισμός, ούτε ο αντισημητισμός αλλά «κατηφορίζουν» απαράδεκτα κυβερνητικές πρακτικές σε βάρος του πλουραλισμού και της δημοκρατίας.

Όσοι πήραμε τα σοβαρά μαθήματα της ιστορίας δεν μπορούμε να σιωπούμε μπροστά στους φανατικούς κάθε κοπής και το κυριότερο δεν ξεχνάμε την ουσία της ανθρώπινης αλληλεγγύης με όλους του λαούς χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις αξιών και αρχών αν θέλουμε ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο για όλους μας….

Διαβάστε επίσης:

Βομβαρδίζοντας το Ισραήλ…

Η νεανική βία και οι κυβερνητικές ασπιρίνες

Δύναμη και ελπίδα για τη νέα γενιά είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34