search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:58
MENU CLOSE

Δύναμη και ελπίδα για τη νέα γενιά είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

13.04.2024 07:28
kleio-xristopoulou-1

Στις 9 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές και χιλιάδες νέοι και νέες για πρώτη φορά θα ψηφίσουν για την ανάδειξη ευρωβουλευτών. Με την ψήφο στο ΚΚΕ, η νεολαία μπορεί να στείλει δυνατό μήνυμα αμφισβήτησης και καταδίκης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μήνυμα ισχυροποίησης των αγώνων και της διεκδίκησης!

Καλούμε τους νέους, που ακόμα προβληματίζονται και ψάχνουν να μάθουν για την πολιτική της ΕΕ, να δούνε την ίδια τους τη ζωή. Θα διαπιστώσουν ότι όλα όσα ζούνε έχουν την υπογραφή της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομά της.

Ο κόσμος τους είναι καθρέφτης της πολιτικής τους, γι’ αυτό η νέα γενιά γνωρίζει καλά τι πάει να πει ΕΕ…

Το βιώνει στην προσπάθειά της να δουλέψει, όπου βρίσκει τον εφιάλτη των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, την εντατικοποίηση, τη δουλειά πάνω από 13 ώρες, τη δουλειά σε πλατφόρμες χωρίς εργασιακά δικαιώματα, όλα αυτά που ονόμασαν “βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές”…

Το ζει καθημερινά βλέποντας την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα εμπόδια στην προσπάθειά της να μορφωθεί και να σπουδάσει. Εκεί βρίσκεται η ΕΕ με τα «ευρωπαϊκά πρότυπα» της ενιαίας αγοράς πτυχίων, που οδηγούν σε πτυχία σε τιμοκατάλογο, χωρίς αξία, πτυχιούχους πολλών ταχυτήτων χωρίς δικαιώματα.

Το βλέπει πίσω από την άθλια κατάσταση στην Υγεία, με τους τιμοκαταλόγους χειρουργείων, με τη νομιμοποίηση στο «φακελάκι», την κατάργηση κλινικών -ακόμα και παιδιατρικών(!!!)-, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και την πριμοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε με τραγικές συνέπειες την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα και τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τα υπολογίζουν ως κόστος και ως «μη επιλέξιμα».

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι κατευθύνσεις της ΕΕ; Ότι κριτήριο και στόχος τους είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των λίγων σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων των πολλών.

Η ΕΕ είναι μία φυλακή των λαών που στηρίζει το κεφάλαιο, γιατί θεσμοθετεί με γνώμονα την αύξηση των κερδών του. Η πολιτική της υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων είναι αδίστακτη και γι’ αυτό εγκληματική.

Αυτή η πολιτική ήταν πίσω και από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, που συγκλόνισε όλη τη χώρα, αφού εκεί βρίσκεται η πολιτική της «απελευθέρωσης»-ιδιωτικοποίησης των μεταφορών και του κόστους-οφέλους της ΕΕ. Η ασφάλεια, οι σύγχρονες υποδομές, οι ζωές μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη τους…

Αυτή η πολιτική είναι πίσω από την επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή ΕΕ και Ελλάδας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με τις αποφάσεις της ΕΕ για αποστολή όπλων στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, τη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που σφάζει παιδιά στην Παλαιστίνη, την προετοιμασία ΕΕ και ΝΑΤΟ για γενικευμένο πόλεμο με τη Ρωσία.

Τα εγκλήματα δε γίνονται χωρίς συνενόχους, χωρίς τη βοήθεια των κυβερνήσεων και την ταύτιση όλων των κομμάτων -πλην ΚΚΕ- στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Αυτοί ψηφίζουν για το κεφάλαιο και τα περίφημα λόμπι που περιφέρονται στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου…

Είναι αποκαλυπτικό ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά έχουν ψηφίσει από κοινού το 70% των ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο και από κοντά και η Ελληνική Λύση. Την ίδια ώρα που το 90% των νομοσχεδίων που έρχονται στην ελληνική Βουλή αποτελεί οδηγία ή κατεύθυνση της ΕΕ.

Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουν, ξεσκεπάζουν και καλούν έγκαιρα τον λαό και τη νεολαία να αντιπαλέψει τις πολιτικές που καταδυναστεύουν τις ζωές μας αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους αγώνες των λαών όλης της Ευρώπης!

Το ΚΚΕ είναι η μόνη και πραγματική αντιπολίτευση που δεν υποτάσσεται στις ανάγκες των λίγων, αλλά παλεύει για τις ανάγκες των λαών!

Αυτό εκφράζει και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες, που καθημερινά αγωνίζονται μαζί με τον λαό και τη νεολαία. Σε αντίθεση με τα ψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι που έχουν στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι μεταξύ τους μεταγραφές υποψηφίων, καθώς και οι «απολιτίκ – life style» υποψήφιοι.

Η νεολαία, λοιπόν, έχει επιλογή σε αυτές τις ευρωεκλογές: Να δυναμώσει το ΚΚΕ και να αποδυναμώσει την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ! Για να δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας. Με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του, κρατώντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της οικονομίας.

Για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών! Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών και της νεολαίας, την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!

*Η Κλειώ Χριστοπούλου, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Διαβάστε επίσης

Είσαι γυναίκα στην Ελλάδα; Ζεις κατά τύχη

Φωτιές καίνε στο… επιτελείο

Όταν οι Ρουβίκωνες διάβασαν τις επιστολές του Ιησού!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:57