search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Φωτιές καίνε στο… επιτελείο

04.04.2024 06:09
dimitris-stoumpos

Δεν μπορούν να «ησυχάσουν» στο κεντρικό επιτελείο της Ν.Δ. από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται το τελευταίο διάστημα από τις βαριές «επιπλοκές» της τραγωδίας των Τεμπών, από τις σκληρές βολές ορισμένων έως… «προχθές» κοντινών μιντιαρχών και από τις επαναλαμβανόμενες «μετρήσεις» που ανεβάζουν τον πυρετό στο Μαξίμου.

Είναι τόσο βαρύ το γενικότερο κυβερνητικό κλίμα ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανεβάζει τώρα συστηματικά στις εμφανίσεις / περιοδείες του ως κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών την αναγκαία «επιβεβαίωση» της σταθερότητας της σημερινής διακυβέρνησης, ενώ έως πρόσφατα «κοιτούσε» σχετικά… αφ’ υψηλού τις μεγάλες «αποστάσεις» από την ευρύτερη αντιπολίτευση.

Χωρίς έως τώρα να δίνονται πραγματικές απαντήσεις από τη Ν.Δ. στην αποκάλυψη για την κοπτοραπτική των ηχητικών (και την ακαριαία διακίνησή τους σε ΜΜΕ) τη μοιραία νύχτα του εγκλήματος στα Τέμπη, μας απαντούσαν ότι πάντως όλα τα στοιχεία τα έχει στη διάθεση του ο εισαγγελέας. Όμως χθες πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή του έγινε… έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ για να κατασχεθούν όλα τα σχετικά ντοκουμέντα! Αυτό το γεγονός προσθέτει αμφιβολίες για την έως τώρα «ενημέρωση» και προσδίδει μεγαλύτερη αναξιοπιστία στις κυβερνητικές «διαβεβαιώσεις».

Την ίδια ώρα έχουμε και την… πραγματική, μεγάλη πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη, που κατέδειξε άλλη μια φορά την αρχική υποτίμησή της από τους… «έτοιμους» αρμοδίους, όπως μας έλεγαν μόνον λίγες μέρες (!) νωρίτερα, και ακολούθως την καθυστερημένη ολόπλευρη προσπάθεια κατάσβεσης, που ακόμη είναι σε εξέλιξη. Κακός προάγγελος για τη νέα αντιπυρική περίοδο, που θα πρέπει να χτυπήσει συναγερμό πρώτα στην κυβέρνηση αλλά και σε όλους όσοι (και στην αντιπολίτευση) δεν ακούνε τις καμπάνες που φέτος ήχησαν «πρόωρα», και ασχολούνται μόνον με τις φωτιές του κεντρικού πολιτικοί σκηνικού.

Περισσότερο ασχολούνται στο Μαξίμου με τις δημοσκοπικές φωτιές, που μαθαίνουμε ότι φουντώνουν, παρά με τις φωτιές όπως στα Πιέρια, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι φωτιές είναι κυριολεκτικά στα «μπατζάκια» τους επειδή βρέθηκαν να υποτιμούν ευθύνες, ολιγωρίες και μεγάλα ελλείμματα σε ακρίβεια, ασφάλεια, υγεία κ.ά., ενώ «κάθισαν» αλαζονικά και αυτάρεσκα στην έως χθες άνετη «πρωτοκαθεδρία» τους.

Η βασική «φωτιά» που άναψε και εντείνεται είναι από τα ακροδεξιά της κυβέρνησης, που επίμονα «ψαρεύουν» στα ενοχλημένα συντηρητικά στρώματα και, όπως είδαμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύονται και από τις οικονομικές δυσκολίες. Φωτιές έχουν να αντιμετωπίσουν και οι δυνάμεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης όταν δεν παρουσιάζουν μια διαρκή, συντονισμένη πολιτική πίεση σε όλα τα κύρια ζητήματα και δείχνουν να κυριαρχούνται «μονοθεματικά».

Βεβαίως πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική πίεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών, με τον συστηματικό καυτηριασμό και γκρέμισμα της προσπάθειας για «σωσίβιο» στον πρώην υπουργό που δεν… ήξερε, δεν… διάβαζε, δεν… ανησύχησε για την κατάντια του τρένου, όμως χρειάζεται συνολική προγραμματική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ., αφού μόνον έτσι θα προχωρήσει και θα διαμορφωθεί μια νέα ελπίδα στον κόσμο για ουσιαστική αλλαγή συσχετισμών. Με ηλεκτρονικές «καφενειακές» αψιμαχίες χαμηλού επιπέδου το μόνο που γίνεται είναι να προσφέρεται μια επικοινωνιακή «οδός» διαφυγής στον αρχιεπιτελάρχη από τα μείζονα προβλήματα και τα «ζόρια» του.

Ήρθε και η ακραία δολοφονία της νεαρής γυναίκας μπροστά… στο αστυνομικό τμήμα να γκρεμίσει ακόμη και το… περιούσιο – ταυτοτικό «αφήγημα» της ασφάλειας και γι’ αυτό τρέχουν τώρα στα ΜΜΕ (υπουργός και στελέχη) να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα.

Μπροστά στις ευρωεκλογές οι συμπολίτες μας χρειάζονται μια νέα, αξιόπιστη, προοδευτική, συμπεριληπτική προγραμματική πρωτοβουλία που θα αρχίσει να συγκροτεί μια ενωτική πολιτική, κοινωνική παρουσία ικανή για ουσιαστικές μεταβολές στην πορεία της χώρας μας, που φέτος συμπληρώνει μισόν αιώνα δημοκρατίας με τα καλά της και τα ελλείμματά της…

Διαβάστε επίσης:

Όταν οι Ρουβίκωνες διάβασαν τις επιστολές του Ιησού!

Ο θεός να μας φυλάει…

Βοούν τα Τέμπη: Ζητείται Δικαιοσύνη!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:42