search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:49
MENU CLOSE

Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστική αίθουσα της Νέας Υόρκης την ώρα εκδίκασης υπόθεσης σε βάρος του Τραμπ (Video)

19.04.2024 21:08
fotia trump

Ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστική αίθουσα ενός δικαστηρίου της πόλης της Νέας Υόρκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για μια ποινική δίκη εις βάρος του, μετέδωσε σήμερα το CNN.

Ο άνδρας μπήκε στο πάρκο απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, πετώντας φέιγ βολάν στον αέρα, δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας. Στη συνέχεια έβγαλε κάτι από ένα σακίδιο και άναψε φωτιά, είπε ο αξιωματούχος.

Τουλάχιστον ένα άτομο χρησιμοποίησε έναν πυροσβεστήρα για να προσπαθήσει να σβήσει τη φωτιά και ένας άλλος όρμησε στον άνδρα και προσπάθησε να του παράσχει βοήθεια, σύμφωνα με την Laura Coates του CNN, η οποία περιέγραψε τη σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά της έξω από το δικαστήριο.

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή, δήλωσαν δημοσιογράφοι του CNN που βρίσκονται στο σημείο, αναφερόντας ότι στο χώρο υπάρχει η μυρωδιά καπνού και καμένης ανθρώπινης σάρκας.

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται ήδη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου τις τελευταίες μέρες στη δικαστική αίθουσα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα και μετά τον είδε να περιλούζεται από ένα μπιτόνι και να βάζει φωτιά στον εαυτό. «Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Ωχ Χριστέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;”» αφηγήθηκε ο μάρτυρας στο Reuters.

Ο μάρτυρας, που αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, είπε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά.

Ένας αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης είπε ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε με φορείο σε νοσοκομείο αφού προφανώς αυτοπυρπολήθηκε. Η αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό.

«Είναι δύσκολο να το συλλάβει αυτό ανθρώπινος νους», τόνισε στο Reuters ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Μια μυρωδιά καπνού έμεινε στο χώρο λίγο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, και ένας αστυνομικός ψέκαζε με έναν πυροσβεστήρα το έδαφος. Φαινόταν ένα σακίδιο που σιγόκαιγε και ένα γκαζάκι.

Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το σημείο.

Σε κοντινή απόσταση, σε ένα φυλλάδιο που μπόρεσαν να δουν δημοσιογράφοι του Reuters ήταν γραμμένες φράσεις για «κακούς δισεκατομμυριούχους» και καλούσε τους ανθρώπους να «αποκαλύψουν αυτή τη διαφθορά». Σε αυτό το φυλλάδιο δεν υπήρχε αναφορά στον Τραμπ.

Ο Ντέιβ, ο αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο Reuters ότι ορισμένοι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έξω από το δικαστήριο σκορπίστηκαν όταν ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων για τη δίκη κατά του Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν εναρκτήριες δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα. Στην υπόθεση αυτή ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία, συνεχίζονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

ΝΑΤΟ: Στέλνει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

Ο διευθυντής της CIA προειδοποιεί ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:49