search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:13
MENU CLOSE

Κόκκαλης – Αυλωνίτης για Τέμπη: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτραπεί το δεύτερο μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης

19.04.2024 18:58
tempi_louloudia

Χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, με τους Βασίλη Κόκκαλη και Αλέξανδρο Αυλωνίτη να τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θα συνεχίσει το διαρκή αγώνα για να αποτραπεί το δεύτερο μεγάλο έγκλημα της μεθοδευμένης συγκάλυψης, γιατί το οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία, η οποία δικαιούται και αξιώνει ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου».

Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, αναφέρουν ότι «η εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση της πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία, εκδίδοντας απορριπτική διάταξη για τους καταγγελθέντες Υπουργούς Τριαντόπουλο και Ράπτη, ενδεχόμενα παραβίασε το άρθρο 86 του Συντάγματος και το Νόμο 3126/2003 “περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”, επιβεβαιώνει δύο πράγματα».

Πρώτον, ότι «η παράλειψη Εισαγγελικής Λειτουργού να πράξει το δέον, αποστέλλοντας τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ενισχύει την εικόνα του ήδη καταρρακωμένου Κράτους Δικαίου και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους Θεσμούς».

Δεύτερον, ότι «η μεθοδευμένη εξαρχής προσπάθεια της Κυβέρνησης να πείσει για τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους, και για δήθεν επιχειρησιακές ενέργειες στον τόπο του εγκλήματος, αποδομείται συνεχώς χάνοντας έδαφος, όπως και η αξιοπιστία της Κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά: Ευρωψηφοδέλτιο νέο, σύγχρονο, ελπιδοφόρο, με ισχυρούς συμβολισμούς

Κόντρα Μιχαηλίδου – Ηλιόπουλου για Viva Wallet

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες που αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις προσφυγικές ροές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58