search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:37
MENU CLOSE

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

19.04.2024 15:29
iran-gallia-1

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που είχε ταμπουρωθεί στο ιρανικό προξενείο και απειλούσε να ανατιναχθεί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Tο άτομο είχε ταμπουρωθεί σε κτίριο του ιρανικού προξενείου που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και απειλούσε να ανατιναχτεί. Σύμφωνα με το Europe 1, ήταν κρυμμένος στην πρεσβεία παρουσία του Ιρανού πρέσβη.

Η περιοχή γύρω από το ιρανικό προξενείο αποκλείσθηκε και αναμενόταν επέμβαση της αστυνομίας αφού «αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να εισέρχεται εκεί κρατώντας μια χειροβομβίδα ή ένα γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας (του Παρισιού) Λοράν Νουνιέζ έχει κινητοποιήσει την BRI», μία επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, έλεγε η ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το προξενείο υπέβαλε «αίτημα για επέμβαση».

Μια αστυνομική πηγή είπε στο Ρόιτερς ότι ο άνδρας εθεάθη περίπου στις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) να μπαίνει στο προξενείο, κρατώντας κάτι που έμοιαζε με χειροβομβίδα και ζώνη εκρηκτικών. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Στη συνέχεια ο άνδρας αποχώρησε από το προξενείο και κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας στην οποία υποβλήθηκε αποδείχθηκε πως δεν μετέφερε εκρηκτικά, ανέφερε μία αστυνομική πηγή.

Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας άπλωσε σημαίες στο πάτωμα του προξενείου και ο ίδιος είπε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του.

Σύμφωνα με την εταιρία λειτουργίας του μετρό RATP, είχε διακοπεί η λειτουργία σε κοντινή γραμμή του μετρό για λόγους ασφαλείας.

Την παρουσία του ατόμου γνωστοποίησε η ιρανική πρεσβεία στη νομαρχία του Παρισιού και ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας. 

Δεν είναι σαφές εάν το περιστατικό συνδέεται με τις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Γιατροί στη Βρετανία μετέτρεψαν σε πειραματόζωα εκατοντάδες αιμορροφιλικά παιδιά (Video)

Γαλλία: Πέθανε στα 49 του «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» – Η συγκλονιστική ιστορία του Jérôme Hamon (videos)

Απίστευτο ρεκόρ: Ρώσοι έπεσαν με αλεξίπτωτο από τη στρατόσφαιρα στο Βόρειο Πόλο – Εκπληκτικές photos

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58