search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:57
MENU CLOSE

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το τελωνείο του Προμαχώνα

19.04.2024 17:47
tempi_2103_1920-1080_new

Τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα στις Σέρρες, λίγες μέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών ζητεί να μάθει με αίτημα προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών, Στέλιος Σούρλας.

Όπως είχε αποκαλύψει και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, 15 ημέρες πριν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι τελεωνειακές αρχές έβγαλαν σε δημοπρασία 25.7 τόνους χημικού διαλύτη που είχαν κατασχέσει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ωστόσο όπως σημειώνει το documentonews.gr αν και η διακήρυξη της δημοπρασίας από τον προϊστάμενο του τελωνείου Σερρών είναι αναρτημένη στη Διαύγεια, δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και το ποιος αγόρασε το εν λόγω φορτίο.

Ο κ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να «διατάξει» το τελωνείο Προμαχώνα να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίουτουλολίου κλπ από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Επίσης, με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές ώστε να διακριβωθεί εάν έγινε οδικώς ή με τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Ακόμη, ο συνήγορος των οικογενειών ζητεί τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: Νέα καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος 15χρονου από τον αρχαιοφύλακα

Κακοκαιρία: 112 σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Μαγνησία, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο και Βόρεια Εύβοια – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

«Ξεχασμένα» στο νοσοκομείο Ζακύνθου δυο ανήλικα αδέλφια, μετά από εισαγγελική εντολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:57