search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:47
MENU CLOSE

«Ξεχασμένα» στο νοσοκομείο Ζακύνθου δυο ανήλικα αδέλφια, μετά από εισαγγελική εντολή

19.04.2024 15:36
paidi kakopoiisi 987-new

Δυο αδελφάκια, έχουν εγκαταλειφθεί επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.

Πρόκειται για ένα κορίτσι 9 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, τα οποία βρίσκονται επί 15 ημέρες στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου με εισαγγελική εντολή, λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),

«Είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας, τα δεκάδες «παρκαρισμένα» κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία. Έρχονται υποτίθεται για εξετάσεις, είναι καλά στη υγεία τους, αλλά παραμένουν εκεί επί μακρόν, λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τονίζει, η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί εκ νέου τα άτυχα αυτά παιδιά, που αξίζουν κάθε στήριξη.

«Τα παιδιά ζητούν να συνεχίσουν το σχολείο τους, την ξένη γλώσσα, τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως, τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο» αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: « Δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μητέρα που τα κακοποιούσε, παρά μόνο σε συγγενείς, αλλά η μητέρα επιμένει να τα επισκεφθεί».

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στην αρχή, τα παιδιά ήταν καλά, αλλά τώρα: «είναι πεσμένα ψυχολογικά και ζητάνε να φύγουν. Υπάρχει αναστάτωση και στο νοσοκομείο, καθώς διαταράσσεται η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής».

Τη φύλαξη των παιδιών έχει  αναλάβει ένας εργαζόμενος ανά βάρδια «χωρίς όμως ασφάλεια» , όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος που θυμίζει την αρπαγή από τον πατέρα του, ενός άλλου κοριτσιού που φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο του νησιού επι μήνες πάλι μετά από εισαγγελική εντολή. Τότε η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες παιδιών για τον αρχαιοφύλακα

Δημήτρης Κόκοτας: Αναβάλλεται η προσπάθεια για αποσωλήνωση – «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν» (Video)

Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται αν είναι ανθρώπινα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58