search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:59
MENU CLOSE

Νέο κύμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

21.04.2024 13:19
skoni-new

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την αρχή της εβδομάδας που έρχεται, μαζί με ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που θα πλήξει για ακόμη μία φορά μεγάλο τμήμα της χώρας.

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα. Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, σήμερα Κυριακή, στο βόρειο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα, που θα συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες (έως και 30 βαθμοί σε ηπειρωτικά – Κρήτη την Τρίτη 23 Απριλίου). 

zesti-aprilios

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την περίοδο του Πάσχα αναμένονται σκαμπανεβάσματα του καιρού, αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος.

Έτσι, φαίνεται ότι συνθήκες που θα βιώσουμε τις εορταστικές ημέρες θα είναι ιδανικές, με το καλοκαίρι να μας… χτυπάει την πόρτα. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-04-2024

Αρχικά τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Πελοπόνησσο, βαθμιαία το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπερωτικά, νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 23 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-04-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορεια και δυτικά ηπειρωτικά μέχρι νωρίς το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενισχυθούν εκ νέου με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κω: Νεκρό βρέφος ενός έτους με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης – Κρατούνται οι γονείς του

Καρυστιανού για Τέμπη: «Να έρθει η τιμωρία και να μπορούμε να αναπνέουμε – Δεν είμαστε σαν αυτούς» (Video)

Όλα έτοιμα για την άσκηση «Μίνωας» – Λέκκας: «Η μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έγινε ποτέ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:59