search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:05
MENU CLOSE

Κως: «Δεν χτυπούσαν το παιδί» λέει η γιαγιά – Η εξήγηση που δίνει για τους μώλωπες

22.04.2024 18:28
mwro
pixabay

Η γιαγιά του βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Κω, μιλώντας στον Alpha, έδωσε εξήγηση για τους μώλωπες που είχε πάνω του το παιδί απορρίπτοντας ότι τα χτυπήματα στο κορμάκι του ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού από τους γονείς του.

Γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν πάντως πώς πολλές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, ενώ αρκετές είναι οι μαρτυρίες και για καβγάδες του ζευγαριού.

«Ο άντρας της την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η γιαγιά του παιδιού αναφέρει πως το μωράκι δεν το χτυπούσαν οι γονείς του, και πως οι μώλωπες ήταν από το παιχνίδι με το μεγαλύτερο αδερφάκι του, ηλικίας 3 χρονών.

«Γράφουν ό,τι θέλουν. Η μητέρα είναι Ελληνίδα και ο γιος μου Ρομά. Ξέρουμε και παλεύουμε. Ξέρουμε και δουλεύουμε. Δεν είμαστε άστεγοι», δήλωσε η μητέρα του πατέρα του βρέφους.

Σχετικά με τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο άψυχο σώμα του μωρού υποστήριξε ότι προήλθαν από το 2 ετών αδελφάκι του. «Έπαιζαν τα παιδιά. Είχαν χτυπήσει. Δεν είναι ότι τα χτυπούσε το παιδί μου», τόνισε.

Το χρονικό

Όσον αφορά το θάνατο του βρέφους, το Σάββατο 20 Απριλίου λίγο πριν τις 20:00 η μητέρα διαπίστωσε πως το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 20:25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το βρέφος στην Ρόδο δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής.

Επίσης, ότι οι εκδορές, που αυτό έφερε, προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Οι (υπό κράτηση) γονείς εξήγησαν ότι τα σημάδια που έφερε στο κορμί του το βρέφος επισημαίνοντας πως οφείλονταν σε μικροατυχήματα και χτυπήματα από τον αδελφό του.

Τελικά, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εταιρείες για το πλαφόν στο βρεφικό γάλα

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο κοντά σε σπίτια – Ενεργοποιήθηκε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε ο 38χρονος που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – Τι δείχνουν τα στοιχεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31