search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης «αναβαθμίζει» τη σημασία των ευρωεκλογών – Το μήνυμα για «εθνική κάλπη» και ο κίνδυνος για την επόμενη μέρα

22.04.2024 06:02
mitsotakis-omilia-agios-dimitrios

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να συνδέσει τις κάλπες του Ιουνίου με αυτές των εθνικών εκλογών έχουν θορυβήσει τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία αντιλαμβάνονται ότι αυτή η τακτική εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο.

Στην περίπτωση που η ΝΔ δεν πάει τόσο καλά και πέσει κάτω από το 30%, κινδυνεύει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και σε εθνικό επίπεδο.

«Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Άγιο Δημήτριο.

Εξήγησε μάλιστα ότι «θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Η τακτική αυτή επιλέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι μόνο η αναβάθμιση τη σημασίας των επικείμενων εκλογών και το δίλλημα «Μητσοτάκης ή …χάος» μπορούν να περάσουν στο εκλογικό σώμα.
Βασικός στόχος αυτού του αφηγήματος είναι να χτυπηθεί η λογική της χαλαρής ψήφου ή της ψήφου διαμαρτυρίας στην οποία επικεντρώνονται πολλοί ψηφοφόροι.

Ακόμα σοβαρό διακύβευμα για τα κυβερνητικά στελέχη είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς σε όλες τις μετρήσεις ο δείκτης αυτός είχε μεγάλο πρόβλημα.

Παρ όλα αυτά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι την τελευταία στιγμή και κάτω από το κλίμα πόλωσης που θα υπάρχει στην κοινωνία ακόμα και οι πιο δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες θα σπεύσουν να βοηθήσουν το κόμμα τους δίνοντας το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Σε όλες τις τελευταίες έρευνες, σημειώνουν πηγές τα κυβέρνησης, «η εκλογική υπεροχή της ΝΔ είναι σαφής». Ταυτόχρονα όμως, αναγνωρίζουν την καταγραφή και ενός προβληματισμού μέρους των πολιτών που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Είναι το αντικείμενο που θα κυριαρχήσει στην προεκλογική ρητορική των γαλάζιων στελεχών, με ανάδειξη των έως τώρα πεπραγμένων, κυρίως των 10 προηγούμενων μηνών και λιγότερο της τελευταίας πενταετίας, καθώς και την «πρόοδο» -όπως λένε- η οποία καταγράφεται σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής ζωής.
Παράλληλα ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι στις ίδιες μετρήσεις συνεχίζει να καταγράφεται ο προβληματισμός και η δυστοκία των ψηφοφόρων σχετικά με τα προβλήματα της οικονομίας και την ακρίβεια.

Γι’ αυτό και έχει αποφασιστεί η ανάδειξη των πεπραγμένων της κυβέρνησης της δεύτερης τετραετίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση για το επίδομα μητρότητας στο στο TikTok ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της Standard & Roor’s.

Ακόμα θα αναδειχθούν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, όπως ο νέος δικαστικός χάρτης και ο νέος ποινικός κώδικας, και τα απογευματινά χειρουργεία.

Διαβάστε επίσης:

Κασιμάτη για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου: «Να μην ξεχνάμε τους πρωταίτιους της προδοσίας που άφησε τεράστια πληγή στον Ελληνισμό» 

Η Αγγελική Δεληκάρη περιγράφει το περιστατικό με το χαστούκι από πρώην υποψήφια βουλευτή της Νίκης: «Με χτύπησε με όλη της τη δύναμη» (video)

Το μήνυμα Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου: «Τιμούμε τους αγώνες του Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:06