search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:45
MENU CLOSE

Rock’n’Roll Hall of Fame: Ήρθε η ώρα του Ozzy Osbourne, της Cher και των Kool & The Gang

22.04.2024 09:54
ozzy_cher_new

Τα ονόματα των 16 μουσικών προσωπκοτήτων που θα ενταχθούν το 2024 στην Αίθουσα της Δόξας της Ροκ εντ Ρολ (Rock and Roll Hall of Fame) ανακοινώθηκαν με τους Ozzy Osbourne, Cher και Mary J. Blige να περιλαμβάνονται στην κατηγορία των ερμηνευτών.

Στην ίδια κατηγορία είναι τα συγκροτήματα Dave Matthews Band, Foreigner, A Tribe Called Quest, Kool & The Gang και ο Peter Frampton από τους Humble Pie.

Ο αείμνηστος τραγουδιστής και στιχουργός, Jimmy Buffett είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εισαχθούν στο Rock and Roll Hall of Fame απροσδόκητα, αν και το όνομά του δεν ήταν στη λίστα των υποψηφίων και δεν είχε προταθεί ποτέ.

Αλλά η επιτροπή του Rock Hall ήταν σαφώς σε συναισθηματική διάθεση μετά τον θάνατό του πριν από επτά μήνες και αποφάσισε να τον τιμήσει μέσω μιας ξεχωριστής κατηγορίας χωρίς ψήφο, για «μουσική αριστεία», αναφέρει το Variety.

H τιμητική κατηγορία είναι επίσης η πλαϊνή πόρτα από την οποία η επιτροπή εισάγει δύο άλλους ερμηνευτές που είχαν προταθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν επιλεγεί ποτέ από τους ψηφοφόρους, την Dion Warwick και τους MC5. Το συγκρότημα είχε προταθεί έξι φορές χωρίς να ψηφιστεί ποτέ.

Στην κατηγορία «μουσική επιρροή» η Επιτροπή του Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την είσοδο των αείμνηστων Alexis Corner, Big Mama Thornton και του John Mayall.

Το βραβείο Εχμέτ Ερτεγκούν θα απονεμηθεί φέτος στην Αμερικανίδα επιχειρηματία, τηλεοπτική, μουσική και κινηματογραφική παραγωγό Σούζαν ντε Πας.

Ο Ozzy Osbourne εισάγεται για δεύτερη φορά φέτος. Το γκρουπ του, Black Sabbath εξασφάλισε την είσοδο το 2006. Μερικές φορές υπάρχει διαφωνία για το αν οι τραγουδιστές που βρίσκονται ήδη στο Hall of Fame, ως μέλη γκρουπ, πρέπει να εισαχθούν ως σόλο καλλιτέχνες, επίσης, μπροστά από άλλους διεκδικητές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι η καριέρα του Osbourne μετά τους Sabbath τον καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα είδωλα της ροκ.

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω και το παλεύω» (Video)

Ελισάβετ Σπανού: «Η εγκυμοσύνη συνέπεσε με το ότι αποφασίσαμε να χωρίσουμε με τον μπαμπά της» (Video)

Παύλος Σταματόπουλος σε Νίκο Συρίγο: «Αν είχε πει ναι ο Σταρόβας, τώρα δεν θα είμασταν στον καναπέ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:44