search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:49
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Την Τετάρτη «κληρώνει» στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές

22.04.2024 07:51
spartiates_ko

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου, το Α1 Πολιτικό Τµήµα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κοµµάτων που θα συµµετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στους «Σπαρτιάτες», μετά τις ενστάσεις κατά της συμμετοχής τους που κατέθεσαν ΝΔ και Νέα Αριστερά.

Αν τελικά το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποκλείσει το κόμμα από το να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή μπορεί να βαρύνει και στο Εκλογοδικείο, το οποίο καλείται να αποφασίσει επί ενστάσεων για τη νοµιµότητα της εκλογής των βουλευτών των «Σπαρτιατών».

Αν τελικά οι βουλευτές του κόμματος εκπέσουν του αξιώματός του, οι συνταγματολόγοι έχουν περιγράψει δύο πιθανά σενάρια:

  • Το πρώτο αφορά στην κατανοµή των εδρών τους στα άλλα κοινοβουλευτικά κόµµατα και
  • Το δεύτερο θέλει την πραγματοποίηση επαναληπτικών εκλογών στις 12 περιφέρειες όπου έχουν εκλέξει βουλευτή οι «Σπαρτιάτες».

Ένα τρίτο, λιγότερο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για επανυπολογισµό του εκλογικού αποτελέσµατος της 25ης Ιουνίου 2023 χωρίς να µετρηθούν οι ψήφοι του κόμματος, ενώ μια τέταρτη εκδοχή αναφέρεται στο ενδεχόµενο κατάληψης των 12 εδρών των «Σπαρτιατών» από τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του κόµµατος που είχε το µεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο σε κάθε περιφέρεια.

Όπως και νά’χει, πάντως, εκτιμάται ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης

Η Αγγελική Δεληκάρη περιγράφει το περιστατικό με το χαστούκι από πρώην υποψήφια βουλευτή της Νίκης: «Με χτύπησε με όλη της τη δύναμη» (video)

Το μήνυμα Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου: «Τιμούμε τους αγώνες του Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία»

Ελλάδα – Τουρκία: Αύριο η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:48