search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:12
MENU CLOSE

Ο Μαρινάκης «σήκωσε το γάντι» του Βελόπουλου: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία

25.04.2024 15:32
PAULOS_MARINAKIS
Eurokinissi

Στις «παραινέσεις» του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, να αποφύγουν οι βουλευτές που υπερψήφισαν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να πάνε στους ναούς κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πασχα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πιστοποιώντας την «κόντρα» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη «γαλάζια πολυκατοικία».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για τα όσα είπε ο Κ. Βελόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία. […] Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε πολίτη, είτε έχει αξίωμα είτε όχι, οποιονδήποτε πιστό, να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του αυτές τις άγιες ημέρες ή οποιαδήποτε άλλη μέρα».

Ταυτόχρονα, ωστόσο, «σήκωσε το γάντι» και τόνισε ότι «ίσως να υπάρχει και ένα καλό: Αυτό είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα τα οποία μπήκαν στο Κοινοβούλιο δήθεν γιατί εξέφραζαν την πίστη και τη θρησκεία μας, απεδείχθη στην πράξη ότι έκαναν το αντίθετο από όσα πρεσβεύει η πίστη και θρησκεία. […] Λες και η εκκλησία, η πίστη η θρησκεία, ανήκουν μονοπωλιακά σε ένα κόμμα», εμμέσως πλην σαφώς «δείχνοντας» προς την πλευρά της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κ. Βελόπουλος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Παράκληση, παραίνεση, έκκληση έκαναν στους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ότι καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς. Επιμένω στην παραίνεση να μην διχάσουμε πάλι τους Έλληνες».

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης απάντησε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αυτό που λέει ο Κ. Βελόπουλος «είναι σφόδρα αντιχριστιανικό και αποδεικνύει πόσο υποκριτής είναι» διερωτώμενος αν «έχει κάποια δικαιοδοσία να κρίνει ποιοι θα μπαίνουν στους ναούς; Αν ήταν χριστιανός θα γνώριζε ότι στον ιερό ναό δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν».

Μάλιστα, ο Α. Γεωργιάδης είχε τόνίσει ότι οι δηλώσεις του Κ. Βελόπουλου μπορούν να θεωρηθούν και ως προτροπή προς τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά βουλευτών της ΝΔ. «Πολιτικά και ποινικά είναι ο ίδιος υπεύθυνος», τόνισε ο υπουργός Υγείας και προειδοποίησε ότι αν οιοσδήποτε βουλευτής δεχθεί επίθεση, προσωπικά ο ίδιος θα υποβάλλει μήνυση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για προτροπή σε βία.

Από την άλλη, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε προσεκτική στάση αναφερόμενος στις επιθέσεις ιερέων προς πολιτικά πρόσωπα για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενόψει και της κοινής παρουσίας σε οίκο ευγηρίας την Παρασκευή του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Ο Π. Μαρινάκης δήλωσε ότι «δεν εκφράζουν αυτές οι συμπεριφορές την Εκκλησία. […] Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων, συνολικά η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Στηρίζει την κοινωνία. Κάνει σημαντικές πράξεις αγαθοεργίας. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που πρέπει να κρατήσουμε ενόψει των αγίων ημερών του Πάσχα»

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο βουλευτής Κ.Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Στα άκρα η κόντρα για τις ψήφους Σπαρτιατών: Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του ξαδέλφου Κασσελάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Θεοδωρικάκου

Χαρίτσης για επεισόδιο στη Βουλή: «Μας θύμισαν το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή στα έδρανα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50