search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:50
MENU CLOSE

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

25.04.2024 09:54
syriza_pg_2203_1920-1080_new

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), το οποίο συζητείται σήμερα (25/4) στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ένσταση εκ μέρους της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και, πιο συγκεκριμένα, για τα άρθρα 3 ως 13 (σ.σ.: «Σύσταση και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε.), καθώς θεωρούμε ότι παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ.1 και άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος», σημειώνει ο Νίκος Παπάς.

«Το νερό έχει “ταλαιπωρηθεί” την τελευταία δεκαετία και έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες κάνουν καθαρό, όχι μόνο ότι η διαχείριση των υδάτων πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο κράτος, αλλά και αν υπάρχει κρατικός φορέας ο οποίος έχει άλλους σκοπούς από την επαρκή παροχή ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού στον πληθυσμό, αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι το νερό είναι ένα ζωτικής σημασίας αγαθό», προσθέτει.

Oνομαστική ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μέσα από ενέργειες σε τρία επίπεδα, ξεσηκώνει ευρύτερες αντιδράσεις.

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπαίνουν τα άρθρα που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας ότι ανοίγει κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τόσο επί της αρχής όσο και επί των επίμαχων άρθρων 3 έως 13 του νομοσχεδίου. Στην συζήτηση στην επιτροπή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και προσβλητικό για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, η κυβέρνηση να επιλέγει μια μεγάλη καταστροφή ως δικαιολογία και ως ευκαιρία για να πλουτίσουν οι επιτήδειοι μέσω της ιδιωτικοποίησης του νερού».

«Τερατώδες ψέμα» είχε χαρακτηρίσει από την πλευρά του τον ισχυρισμό για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του νερού στην Θεσσαλία ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από την Κω: «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μια χώρα που να μη μπορεί να γιατρέψει τους πολίτες της. Τι σόι χώρα είμαστε;»

Η ακραία σύγκρουση στα δεξιά της Nέας Δημοκρατίας και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συνάντηση Μητσοτάκη Ιερώνυμου

Κικίλιας για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:48