search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:04
MENU CLOSE

Σλοβάκος ευρωβουλευτής έβγαλε… περιστέρι από την τσάντα του για να ευχηθεί «παγκόσμια ειρήνη»! (video)

25.04.2024 09:25
MiroslavRadacovsky

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι απίστευτες εικόνες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμβολική κίνηση του ευρωβουλευτή Μίροσλαβ Ραντακόβσκι από τη Σλοβακία που επέλεξε να βγάλει από ένα τσαντάκι ένα… περιστέρι και να το αφήσει να πετάξει στην αίθουσα.

Στην ομιλία του ο Σλοβακός ευρωβουλευτής, ο οποίος είναι επικεφαλής του δεξιού Πατριωτικού Κόμματος Σλοβακίας υποστήριξε ότι η κίνηση του αυτή έγινε συμβολικά ως μια έκκληση για παγκόσμια ειρήνη.

«Εύχομαι όλος ο κόσμος, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, να έχουν ειρήνη. Θα ήθελα να αφήσω ελεύθερο αυτό το περιστέρι ως σύμβολο της ειρήνης… Συμβολίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους» είπε στην ομιλία του ο Ραντακόφσκι.

Αντί όμως να «ενώσει» φαίνεται ότι η απελευθέρωση του πτηνού στον χώρο έφερε από ορισμένους αντιδράσεις. Η Καρολίν Ρους, Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον Ραντακόβσκι ότι χρησιμοποίησε ένα ζωντανό ζώο για να προβάλει μια πολιτική άποψη κατά παράβαση των κανόνων του κοινοβουλίου.

«Χρησιμοποίησε ένα ζώο, κρυμμένο στην τσάντα του σαν ένα απλό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να κάνει μια δήλωση ειρήνης. Τι θα κάνετε για να βάλετε αυτό το ζώο πίσω, κύριε; Πού είναι η ευημερία των ζώων στην κίνησή του; Το βρίσκω απολύτως απαράδεκτο», είπε η Ρους. 

Καθώς το περιστέρι πετούσε στο χώρο, ένας ευρωβουλευτής ρώτησε τον Ραντακόβσκι αν μπορεί να το πιάσει.

Ο Ζαν-Κριστόφ Οετζεν, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το περιστατικό θα αναφερθεί στην πρόεδρο Μετσόλα, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι καλά».

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Καθαρή νίκη για τη δεξιά αντιπολίτευση στις προεδρικές εκλογές – Στις 8 Μαΐου ο δεύτερος γύρος (video)

Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Αφγανιστάν: Τι έγινε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τη μέρα που έφυγαν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες, τον Αύγουστο του 2021

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:02