search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:05
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι κινήσεις Ανδρουλάκη για «να γίνει παρελθόν» ο Μητσοτάκης – Συνέχεια στις επιθέσεις για Μάτι και Δικαιοσύνη 

01.05.2024 04:32
PASOK-NEW

Σκληρός απέναντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση του εμφανίστηκε χθες Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Να γίνει παρελθόν»

«Το πρώτο βήμα που θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου στη Νέα Δημοκρατία είναι η 9η Ιουνίου. Την 9η Ιουνίου θα ανοίξει η πόρτα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είστε παρελθόν, γιατί ούτε φιλοευρωπαιστές είστε, ούτε αξιακά κινείστε, ούτε αξιοκράτες είστε, ούτε μεταρρυθμιστές είστε. Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας σας». 

Με τα παραπάνω λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτός από το γεγονός ότι συντηρεί το προεκλογικό κλίμα μιας και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δώσει διαστάσεις εθνικής κάλπης, δείχνει και τις προθέσεις του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στην δικαστική απόφαση για το Μάτι αλλά και το γενικότερο κλίμα «καχυποψίας» των πολιτών (όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις) απέναντι σε θεσμούς και δικαιοσύνη ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ως σκοπό να αποδομήσει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αναδείξει σειρά λαθών και παραλείψεων. 

Την ίδια ώρα στο ερώτημα που θέτει ο Πρωθυπουργός, (το οποίο επανέλαβε χθες στη Βουλή): «Μητσοτάκης ή χάος» στην Χαριλάου Τρικούπη απαντούν πως «αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, στο ερώτημα αυτό η απάντηση θα είναι: ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή αύριο». 

«Σύγκρουση» για το Μάτι 

Είναι ξεκάθαρο ότι στο το «κόκκινο» της αντιπαράθεσης του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. βρίσκεται το θέμα της δικαστικής απόφασης για το Μάτι. Στην παρέμβαση του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι αυτή η απόφαση της δικαιοσύνης είναι ασύμμετρη με το μέγεθος της καταστροφής. Είναι ασύμμετρη με τον άδικο και βίαιο θάνατο 104 συνανθρώπων μας στο Μάτι. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν είναι αυτός -αν δεν κάνω λάθος- που αξιοποίησε πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τραγωδία στο Μάτι; Γιατί κράτησε και αξιοποίησε τον κ. Τσουβάλα; Ποιες δουλείες εξυπηρέτησε;»

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί «σκληρή γλώσσα» για το θέμα της ακρίβειας καθώς κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Είστε ταυτισμένοι με την ακρίβεια κάθε είδους στον τόπο μας. Ακρίβεια στην υγεία, ακρίβεια στα τρόφιμα, ακρίβεια στην ενέργεια, ακρίβεια στα ενοίκια. Η εποχή σας είναι μια εποχή ακρίβειας». 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης σε κυβέρνηση: Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας 

Στέφανος Κασσελάκης: Πάμε να δούμε μαζί κάτι «αστέρια»;

Φάμελλος: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:04