search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:45
MENU CLOSE

Βούλα Kεχαγιά: «Θα πάμε στην Άγκυρα μόνο για μία χειραψία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν;»

08.05.2024 10:14
kexagia syriza

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε μιλώντ;ας στην τηλεόραση του Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή του καναλιού, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ακούμε συνέχεια για την αποφασιστική στάση της κυβέρνησης, αλλά αποφασιστική στάση δεν βλέπουμε στην πράξη.

Άκουσα τον υπουργό με προσήλωση να υποβαθμίζει την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα και να λέει ότι είναι μια Συνάντηση Εργασίας και ότι δεν είναι του επιπέδου της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα, όταν υπογράφτηκε η Διακήρυξη των Αθηνών.

Εμείς θέτουμε το εξής ερώτημα: Ισχύει η διακήρυξη των Αθηνών; Γιατί, από το διάστημα που υπεγράφη η Διακήρυξη ως τώρα, τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο, έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.

Ρωτάμε την ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Καιρίδης μπορεί να απαντήσει ως εκπρόσωπός της: Ισχύουν οι εθνικές κόκκινες γραμμές;

Τίθενται ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου; Τα βάζει αυτά η Άγκυρα;

Με τι ατζέντα πηγαίνουμε; Θα πάμε μόνο για τη φωτογραφία της στιγμής και μία χειραψία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν;

Έχουν προχωρήσει οι συνομιλίες και σε τι επίπεδο;»

Σε ερώτηση για την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε: «Η έκφραση του κ. Κασσελάκη δεν ήταν αυτή, είναι ένα απομονωμένο κομμάτι. Σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, έχουμε πει ότι έχει υπάρξει εγκληματική αμέλεια Υπουργών.

Και έχουμε προκαλέσει άπειρες φορές την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να συναινέσει στη διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής, έχουμε καταθέσει το κατηγορητήριο στη ΝΔ. Τον Νοέμβριο απορρίφθηκε η πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Ήταν πρόταση και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έγινε παρερμηνεία.

Δεν ακούσαμε υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, την κυρία Φλέσσα, να λέει ότι όλοι μαζί σκοτώσαμε τα θύματα και τα παιδιά των Τεμπών;

Ρωτάω: να λύσουμε πρώτα αυτό, γιατί αν η κυρία Φλέσσα πιστεύει ότι όλοι εμείς εδώ, οι κάμεραμαν από πίσω, οι φλορ μάνατζερ, ο σκηνοθέτης, όλοι εμείς σκοτώσαμε και έχουμε όλοι αυτήν την ευθύνη, προφανώς η κυρία Φλέσσα περιλαμβάνει και τους υπουργούς της ΝΔ.

Λέω να λύσουμε αυτό το θέμα, να πάρει θέση η ΝΔ και η κυβέρνηση για τις δηλώσεις του στελέχους της.

Λέμε εξαρχής ότι από τη στιγμή που λέμε ότι υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις και προσπάθεια συγκάλυψης, σε αυτό εντασσόταν το σχόλιο που έκανε ο κ. Κασσελάκης.

Προκαλούμε λοιπόν την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι μπορεί συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής με βάση το κατηγορητήριο που καταθέσαμε, ούτως ώστε οι ίδιοι οι υπουργοί που εμπλέκονται, εάν εμπλέκονται και έχουν ευθύνες, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ – Το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτική, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη

Κασσελάκης: Η συνενοχή για τα Τέμπη φαίνεται στο βλέμμα τους – Να στείλουν τον υπουργό των Τεμπών στη δικαιοσύνη

Χάρης Δούκας σε Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Θλίψη και πόνος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:45