search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:01
MENU CLOSE

Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης»: «Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου» (Video)

09.05.2024 11:59
russia_victory_day_new

Την πυρηνική ισχύ της Ρωσίας επανέφερε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επονομαζόμενη «Ημέρα της Νίκης».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ, υπογραμμίζοντας ότι «ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο» και λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση».

«Αλλά ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», προειδοποίησε ο Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία, και αφού ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τα στρατεύματα που παρατάχθηκαν, εν μέσω χιονοθύελλας.

Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι «η Ρωσία περνάει μια δύσκολη περίοδο», ωστόσο επικεντρώθηκε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας απευθυνόμενος περισσότερο στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό, καθώς σημείωσε ότι «το μέλλον της μητέρας πατρίδας εξαρτάται από εμάς και αυτό φέτος στην Ημέρα της Νίκης είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. […] Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε στρατιωτική ετοιμότητα».

Διαβάστε επίσης

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Εκνευρισμός στο Ισραήλ, «πολύ απογοητευτική» η στάση Μπάιντεν

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Άγρια καταστολή και 32 συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

«Παρότρυνση» Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία για τη Μονή της Χώρας: Να σεβαστεί την ποικιλόμορφη ιστορία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38