search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο δηλώνουν ότι κατέρριψαν drones της άλλης πλευράς

10.05.2024 09:12
ukraine_new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αεροπορικές επιχείρησεις Ρωσίας και Ουκρανίας, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του αντιπάλου τους.

Συγκεκριμένα, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν και τα δέκα drones μιας κατεύθυνσης που εξαπολύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εναντίον της επικράτειάς της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram, κάνοντας επίσης λόγο περί εκτόξευσης δύο κατευθυνόμενων πυραύλων, αλλά χωρίς να ξεκαθαρίσει τι απέγιναν αυτοί οι τελευταίοι.

Σύμφωνα με τον Όλεχ Σινεχούμποφ, τον στρατιωτικό περιφερειάρχη στο Χάρκοβο, τρεις κατοικίες πήραν φωτιά, ενώ στόχοι των επιδρομών ήταν τόσο πολιτικές υποδομές, όσο και κατοικημένα κτίρια, κατ’ αυτόν. Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους 11χρονο παιδί, υπέστησαν σοκ και τους προσφέρεται ιατρική φροντίδα, πρόσθεσε ο κ. Σινεχούμποφ μέσω Telegram.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνά της αναχαίτισε ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα νότια της Μόσχας, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές από τα συντρίμμια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω Telegram.

Ο κ. Σαμπιάνιν διευκρίνισε πως το drone καταρρίφθηκε στην περιοχή Παντόλσκ, σε μικρή απόσταση από τη Μόσχα. Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Μπριάνσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά UAVs, επίσης χωρίς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές, ενώ στην Μπιέλγκοροντ, που επίσης γειτονεύει με την Ουκρανία, καταρρίφθηκαν δύο, κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με UAVs, βάζοντας στο στόχαστρο ρωσικές ενεργειακές υποδομές, ειδικά διυλιστήρια. Από την αρχή της χρονιάς το δυναμικό διύλισης καυσίμων στη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 15%, υπολόγιζε αξιωματούχος του NATO στις αρχές Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Παρίσι: Στην εντατική δύο αστυνομικοί – Άνδρας άρπαξε το όπλο του ενός και τους πυροβόλησε μέσα στο τμήμα

Πόλεμος στη Γάζα: Κατάρρευση των συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς, αγωνία για τους αμάχους, τριβές του Νετανιάχου με τις ΗΠΑ

«Καρφιά» του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι κατά Μελόνι: «Να συμπεριφέρεται λιγότερο σαν παιδί και να ωριμάσει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:40