search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Η ατάκα της Ντόρας για «ρεμπεσκέδες» που εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ – «Πες τα στους δικούς σου, που μας έχουν εκθέσει διεθνώς»

14.05.2024 10:36
SYRIZA

Σε πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων εξελίσσονται τα εθνικά θέματα, με αιχμές το “Μακεδονικό”, μετά την εκλογή των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία και την αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, που άφησε μοιρασμένες εντυπώσεις, προκαλώντας όμως και την κριτική της αντιπολίτευσης.

Μία μετωπική σύγκρουση εκδηλώθηκε με αφορμή σχόλιο για την δήλωση περί «ρεμπεσκέδων» που έκανε η Ντόρας Μπακογιάννη, το πρωί της Τρίτης, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγκυρα και την εξωτερική πολιτική που κάνει η κυβέρνηση, είπε πως «εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες». Μάλιστα, επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση για τα σχόλια που έκανε μετά την επίσκεψη.

Πιο συγεκριμένα, είπε: «Με προβοκάρετε, αλλά θα ανταποκριθώ. Επαγγελματίας κατευναστής είναι ύβρις. Ειδικά για ανθρώπους που έχουν αποδείξει τι έχουν πετύχει στην πολιτική. Εχουμε αποδείξει στη πράξη πώς θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα. Πότε θα πούμε “όχι”. Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός πουλάει. Αν ένας έμπειρος πολιτικός θέλει να χρησιμοποιήσει λαϊκισμό, το κάνει με τρομερή άνεση. Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε αρεστοί σε όλους, αλλά για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει πάει ποτέ στην Άγκυρα, ενδεχομένως μόνο ως ευρωβουλευτής και δεν έχει διαχειρισθεί ποτέ ένα τέτοιο θέμα. Άκουσα και μία άλλη βαρύγδουπη δήλωση, του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μάς είπε να φέρουμε τα τρία μνημόνια αύριο το πρωί. Πραγματικά εύχομαι να μάθει τι σημαίνει “υφαλοκρηπίδα”, έχει ακόμη χρόνο. Πρέπει να ψηφίσουμε τα μνημόνια, να δεχτώ αυτή την κριτική. Εντός του ’24 θα ψηφιστούν. Αν το κάνουμε τώρα θα δείξουμε ότι κάτι φοβόμαστε. Να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και όχι μία ετεροπροσδιορισμένη πολιτική. Η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα. Εχουμε μια πολιτική κυριαρχία που οφείλετε στην υπευθυνότητα του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Δεν είμαστε ρεμπεσκέδες» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρησε ως «κολοσσιαίο λάθος του Ερντογάν. Η Μονή δεν ανήκει στην Τουρκία, ανήκει στο σύνολο. Είναι από τα ωραίοτερα ψηφιδωτά του κόσμου» τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Η δήλωση για τους «ρεμπεσκέδες» στα 3:30 πριν το τέλος του βίντεο:

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τα όσα είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματος της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στη συνέχεια, η Κουμουνδούρου σχολίασε: «Από ‘κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.»​

Διαβάστε επίσης:

Στην Κομοτηνή σήμερα (14/5) ο Στέφανος Κασσελάκης

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Δεν υπάρχουν θέματα κυριαρχίας στην ατζέντα – «Απαιτούμε συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών» (video)

Ελληνοτουρκικά, «Σκοπιανό» και Αλβανικό απειλούν το δεξιό κοινό της Βόρειας Ελλάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:32