search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:16
MENU CLOSE

Οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

15.05.2024 18:14
Athens-Jazz_(C)_VangelisPatsialos

Το Athens Jazz έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μια απίστευτη μουσική εμπειρία! Από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ο αέρας της πόλης γεμίζει με τζαζ νότες, καθώς 25 καλλιτέχνες και σχήματα από Ελλάδα και εξωτερικό θα βρεθούν στην open-air συναυλιακή σκηνή της Τεχνόπολης και θα μας συνεπάρουν με τις live μουσικές τους.

Ειδικά φέτος που το 23ο Athens Jazz έρχεται στη μεγαλύτερη έως τώρα εκδοχή του, καθώς περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά opening και closing shows, το κλίμα γιορτής θα πλημμυρίσει για εννέα ημέρες την καρδιά της πόλης!

Και φυσικά, από τη μεγάλη αυτή γιορτή δεν γίνεται να λείπουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα απογειώσουν και φέτος τη φεστιβαλική εμπειρία. Oι σταθεροί «συνοδοιπόροι» του Athens Jazz, δηλαδή το Meet Market και η φωτογραφική ομάδα METApolis, ο ραδιοφωνικός σταθμός Kosmos 93.6, το γειτονικό Gazarte αλλά και μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις που θα συστήσουν σε οικογένειες και παιδιά τον μαγικό κόσμο της τζαζ με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ενώνουν τις δυνάμεις τους γύρω από τη σκηνή της Τεχνόπολης, χαρίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των δωρεάν παράλληλων δράσεων του 23ου Athens Jazz:

«Unique» | Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis

Δευτέρα 27 Μαΐου – Κυριακή 2 Ιουνίου

Τεχνόπολη | Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού

Η έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης που παρουσιάζει φέτος η φωτογραφική ομάδα METApolis, έρχεται με τίτλο «Unique». Περισσότεροι από 130 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου και του urban, σε μία ιδιαίτερη έκθεση που φέτος γιορτάζει τα 15 χρόνια της πάντα αεικίνητης φωτογραφικής ομάδας. Κάθε εικόνα της έκθεσης απαθανατίζει την έννοια της μοναδικότητας –από την οποία εμπνέεται ο φετινός τίτλος– σε κάθε της πιθανή ερμηνεία στην τέχνη: από πρωτοτυπία, καινοτομία και προσωπική έκφραση, μέχρι συναισθηματική σύνδεση και περιβαλλοντική συμφωνία.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

Εγκαίνια: Δευτέρα 27 Μαΐου στις 20:00

Ώρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 16:00-23:00, Παρασκευή & Σάββατο 12:00-23:00, Κυριακή 10:00-23:00

Είσοδος ελεύθερη

The Meet Market

Δευτέρα 27 Μαΐου – Κυριακή 2 Ιουνίου

Τεχνόπολη | Μηχανουργείο & Προαύλιο Μηχανουργείου

Η πιο αγαπημένη αγορά της πόλης συναντά και φέτος το Athens Jazz! Για επτά συνεχόμενες ημέρες, περισσότεροι από 100 δημιουργοί, πολλοί από τους οποίους συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό του Meet Market, ξεχειλίζουν τον χώρο με τις εμπνευσμένες ιδέες τους, μοιράζονται τις ξεχωριστές ιστορίες τους και μας μεταδίδουν την αγάπη τους για τις handmade δημιουργίες τους. Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, προϊόντα περιποίησης και ευεξίας, τέχνης και διακόσμησης, είδη για το παιδί, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage αντικείμενα, street food, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, DJ sets και θετικά vibes έρχονται σε μια γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος!

Ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή 19:00-00:00, Σάββατο & Κυριακή 12:00-00:00

Είσοδος ελεύθερη

Kosmos Jazz Party

Σάββατο 1 Ιουνίου

Gazarte

Την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ο ρυθμός του Athens Jazz χτυπά και στο γειτονικό Gazarte, στο πιο ξεσηκωτικό πάρτι! Οι αγαπημένοι παραγωγοί του Kosmos 93.6 ανεβαίνουν στα decks για ένα άκρως χορευτικό DJ set, δίνοντας αργότερα τη σκυτάλη στην εκρηκτική Rosey Blue. Η γοητευτική νεράιδα της πόλης με την ξεχωριστή φωνή θα μοιραστεί τις πιο groovy ιστορίες της στην σκηνή του Gazarte μαζί με έξι μουσικούς, παρέα με πνευστά, jazzy ατμόσφαιρα και χορευτική διάθεση. Η Rosey Blue και το Kosmos έχουν ετοιμάσει και παρουσιάζουν ένα απολαυστικό set που ξεκινάει από τα blues και την jazz και φτάνει ως την 70s soul της Μοtown και το garage rock.

Ώρες: Από τις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

*Συντονιστείτε και ακούστε ζωντανά όσα θα συμβούν την Δευτέρα 27 Μαΐου, την ημέρα του Athens Jazz που είναι αφιερωμένη στις ελληνικές συμμετοχές. Από τις 20:00, το Kosmos 93.6 θα μεταδίδει το πρόγραμμά του από την Τεχνόπολη!

Jazz for kids

Κυριακή 2 Ιουνίου

Τεχνόπολη | εξωτερικός χώρος INNOVATHENS, Skywalk, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Φέτος, το Athens Jazz δίνει βήμα και στα παιδιά, φιλοξενώντας για ένα πρωινό δωρεάν δράσεις αποκλειστικά αφιερωμένες στους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ ηλικίας 3-11 ετών. Εικαστικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, μουσικοθεατρική παράσταση αλλά και ένα πρωτότυπο μουσικό κυνήγι θησαυρού-εξερεύνησης από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου απλώνονται στους χώρους της Τεχνόπολης, με την τζαζ να αποτελεί την έμπνευση για την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών! Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

  • Στην αυλή του εργοστασίου | για οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών

Το αγαπημένο εικαστικό εργαστήριο του ΒΜΦ επιστρέφει στην αυλή του εργοστασίου με την πιο τζαζ διάθεση! Ποιοι είναι οι ήχοι ενός εργοστασίου; Μπορούν τα μηχανήματα να «παίξουν» μουσική; Με έμπνευση τους διαφορετικούς ήχους που συναντάμε σε ένα παλιό εργοστάσιο, διαλέγουμε τα πιο παράξενα υλικά, τα συνδυάζουμε μεταξύ τους και παράγουμε τον δικό μας μοναδικό «βιομηχανικό ήχο»!

Σημείο συνάντησης: έξω από το κτίριο INNOVATHENS

Ώρες: 11:00-12:00 & 12:00-13:00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

  • And all that jazz | για οικογένειες με παιδιά 3-7 ετών

Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για χορό! Σε αυτό το οικογενειακό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και χορού, μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με τους ρυθμούς της τζαζ. Θα εξερευνήσουμε με το σώμα και τη φαντασία μας τα χαρακτηριστικά της και θα ανακαλύψουμε τις κινήσεις που κρύβονται πίσω από κάθε μουσικό όργανο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο αυτοσχεδιασμός, το αναπόσπαστο στοιχείο της τζαζ. Θα αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν κι εμείς όπως οι σπουδαιότεροι μουσικοί της τζαζ, έχοντας για όργανα τα σώματά μας και τέλος θα δημιουργήσουμε τη δική μας τζαζ κινούμενη ορχήστρα!

Σημείο: Skywalk

Ώρα: 12:00-13:00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

  • Jazz Ζαμομίνια | για οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών

Από που έρχεται η τζαζ μουσική; Τι όργανα συνήθως υπάρχουν σε μια τζαζ μπάντα; Τι είναι ο μουσικός αυτοσχεδιασμός; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα (και πολλά άλλα που θα προκύψουν) θα απαντηθούν σε μια διαδραστική τζαζ συναυλία από τα «Ζαμομίνια»! Τα κομμάτια τους μεταμορφώνονται σε τζαζ εκτελέσεις και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το αγαπημένο και ιδιαίτερο μουσικό αυτό στιλ. Μαθαίνουν για τα μουσικά όργανα και αρχίζουν να κατανοούν τον ρόλο τους μέσα στο γκρουπ, παίζουν ρυθμικά και μελωδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιάζουν!

Σημείο: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ώρες: 13:00 – 14:00 | Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης μέσω more.com

Συντελεστές παράστασης: Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα), Αλέξανδρος Δανδουλάκης (κιθάρα), Διονύσης Μακρής (κoντραμπάσο), Γιώργος Δούσος (πνευστά), Θεοδοσία Σαββάκη, Γιώργος Νικόπουλος (τραγούδι, παρουσίαση). Στίχοι, επιμέλεια: Ειρήνη Δημάκη, μουσική: Αλέξανδρος Δανδουλάκης.

  • «Μι» όπως Μουσείο | για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών

Με ποια μουσικά όργανα μοιάζουν τα μηχανήματα του εργοστασίου; Με οδηγό το kit της εξερεύνησης που παραλαμβάνουν από το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου (Shop), μικροί και μεγάλοι εξερευνούν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και αναζητούν στους δικούς τους χρόνους τα μηχανήματα που μοιάζουν με μουσικά όργανα, μέσα από το πιο πρωτότυπο κυνήγι «μουσικού» θησαυρού!

Ώρες: 11:00-14:00 | Συμμετοχή ελεύθερης ροής, χωρίς προκράτηση θέσης

*Το παιχνίδι σταματά να διατίθεται όταν οι χάρτες τελειώνουν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το 23ο Athens Jazz πραγματοποιείται με Μεγάλους Χορηγούς την COSMOTE και το Jack Daniels, Χορηγό την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Επίσημο Χορηγό Αερομεταφορών την AEGEAN και με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων Φίλιππος Νάκας.

*Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί.

**Δείτε εδώ το αναλυτικό line up του 23ου Athens Jazz

**Για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία jazzy news, ακολουθήστε τις σελίδες του Athens Jazz στα Facebook & Instagram και μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο κανάλι του Athens Jazz στο Youtube. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο website του φεστιβάλ athensjazz.gr.

#AthensJazz
#AthensJazz2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:16