search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 04:41
MENU CLOSE

Πούτιν: Ειδεχθές έγκλημα η απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού

15.05.2024 19:58
putin 765- new

Αγανακτισμένος από την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χαρακτήρισε «ειδεχθές έγκλημα» την επίθεση κατά του Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες που δέχθηκε.

«Με αγανάκτηση έμαθα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόμπερτ Φίτσο, του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Σλοβακίας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Γνωρίζω τον Ρόμπερτ Φίτσο ως έναν γενναίο και αποφασιστικό άνδρα. Ελπίζω ότι τα χαρακτηριστικά του αυτά θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση», έγραψε ο Πούτιν σε τηλεγράφημα που έστειλε στην Σλοβάκα ομόλογό του Ζουζάνα Τσαπούτοβα και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Μπρατισλάβα καταδίκασε την επίθεση με πυροβολισμούς σήμερα κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πράξη βίας και εκφράζω την πεποίθησή μου για την ανάγκη να τιμωρηθούν οι δράστες», δήλωσε ο ‘Ιγκορ Μπράτσικοφ σε επιστολή προς τον Φίτσο, την οποία η ρωσική πρεσβεία ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Guardian: Για σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλουν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ μοντέλα – Τον κατηγορούν ότι τις νάρκωνε

Ολλανδία: Συμφωνία για τετρακομματική κυβέρνηση χωρίς τον Βίλντερς στη θέση του πρωθυπουργού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:08