search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 06:45
MENU CLOSE

Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε στην καλοκαιρινή σκηνή της Τεχνόπολης!

16.05.2024 17:52
Mousiki-Technopoli_(c)VangelisPatsialos

Η Μουσική Τεχνόπολη σηκώνει αυλαία, με τις καλοκαιρινές συναυλίες κάτω από τις πιο χαρακτηριστικές καμινάδες της Αθήνας να επιστρέφουν! Από τα τέλη Μαΐου έως και τον Σεπτέμβριο, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γεμίζει μουσική ενέργεια και γίνεται και φέτος το απόλυτο σημείο συνάντησης των μουσικόφιλων της πόλης, καθώς θα φιλοξενήσει μια σειρά από μοναδικές συναυλίες.

Από τζαζ έως ροκ, από ποπ και χιπ χοπ μέχρι έντεχνη και παραδοσιακή ελληνική μουσική, όλα τα είδη μουσικής θα ακουστούν στη σκηνή της Μουσικής Τεχνόπολης, που φέτος μετρά περισσότερες από 50 μαγικές συναυλιακές συναντήσεις με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες συναυλίες που δεν θα χάσουμε μέχρι και τον Ιούλιο;

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο δημιουργός που έχει χαράξει τους πιο ξεχωριστούς δρόμους στο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες, σημαίνει πανηγυρικά την έναρξη της Μουσικής Τεχνόπολης με δύο συναυλίες, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, με τους Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Λίταινα και Αλέξανδρο Κτιστάκη να τον συνοδεύουν.

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ο «ποιητής» Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι το ιδανικό ζέσταμα για τη μεγάλη γιορτή που θα ακολουθήσει: ο αγαπημένος μουσικός θεσμός της πόλης, το Athens Jazz, έρχεται και φέτος είναι μεγαλύτερο από ποτέ! Από την Κυριακή 26 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, η Τεχνόπολη γεμίζει με τον τζαζ παλμό των 25 σχημάτων και καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό που θα βρεθούν στη σκηνή της, ενώ μια πλούσια σειρά από παράλληλες δράσεις θα συνοδεύουν και φέτος το φεστιβάλ.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου ο Θοδωρής Κοτονιάς θα γιορτάσει «20 χρόνια με βάρκα την καρδιά», αλλιώς τις δύο δεκαετίες παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που έχουν συνεργαστεί με τον τραγουδοποιό, όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης. Ακόμη μία επετειακή γιορτή ακολουθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου: τα Υπόγεια Ρεύματα κλείνουν τα 30 τους χρόνια και το γιορτάζουν με αγαπημένους φίλους και μουσικούς συνοδοιπόρους τους, οι οποίοι θα ανέβουν μαζί τους στη σκηνή ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας τραγούδια από όλη την πορεία του συγκροτήματος.

Ένα φεστιβάλ… σαν αυτά που είχαμε και στο χωριό μας, αλλά επί αθηναϊκού εδάφους, θα στήσουν οι Ρίζες την Πέμπτη 6 Ιουνίου, με τις παραδοσιακές μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας να αναλαμβάνουν οι Santa Bella, Φυστικί Σαλόνι, Κιντέρια και Λάσκα. Ακολουθεί ο Τζαμάλ την Παρασκευή 7 Ιουνίου με τη live παρουσίαση του νέου άλμπουμ «Terra Dannata», ενώ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Anser επιστρέφει στην Τεχνόπολη για να αποδείξει πως «ό,τι αγαπάει δεν έχει τέλος».

Την Τρίτη 11 Ιουνίου γιορτάζουμε τα «45 χρόνια ΦΛΟΥ» με ένα αφιέρωμα στον εμβληματικό δίσκο της ελληνικής ροκ και ένα οδοιπορικό στα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου από το συγκρότημα των Σπυριδούλα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα που επιλέχθηκε από τους ίδιους και την οικογένεια του «πρίγκιπα της ροκ» για να τραγουδήσει τον Φλου, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών ακόμα καλλιτεχνών. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, το Summer Love Festival φέρνει στη σκηνή της Τεχνόπολης τους Trashformers που θα στήσουν ένα πάρτι για τα 20 χρόνια… διαγαλαξιακής διασκέδασης μαζί με αγαπημένους καλλιτέχνες από τα 80s, τα 90s και τα 00s που με τα τραγούδια τους σημάδεψαν τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας.

Μια μεγάλη διήμερη γιορτή για όλη την οικογένεια, με πολλές δραστηριότητες και φυσικά άπλετη μουσική ετοιμάζει τοKids Radio Land, αφιερώνοντας το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου στα παιδιά και σε όσους νιώθουν πάντα παιδιά. Λίγο αργότερα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, έρχονται οι Polkar και το ξέφρενο πάρτι των 10 χρόνων τους, μια… αβυσσαλέα performance με καλεσμένους τους Αντίνοο Αλμπάνη, Γιάννη Νιάρρο, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Χρυσοστόμου αλλά και secret guests. Πιο δυναμικοί από ποτέ, οι Βήτα Πεις και Joker/TwoFace συναντιούνται επί σκηνής τo Σάββατο 22 Ιουνίου,την Τρίτη 25 Ιουνίου σειρά έχει η «Τραμπέτικη βραδιά», η μεγαλύτερη έως τώρα γιορτή του Νέγρου του Μοριά, γνωστού και ως Black Morris, ενώ την Τετάρτη 26 Ιουνίου μια «ζαριά» εντελώς διαφορετική από τις άλλες θα μας ταξιδέψει από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων ως την trap, μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο της Μαρίνας Σάττι, της φετινής εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision.

Ένα μεγάλο απωθημένο για το ροκ ακροατήριο της χώρας θα εκπληρωθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, καθώς οι Dire Straits Legacy που απαρτίζονται από εξαιρετικούς μουσικούς που ηχογράφησαν, περιόδευσαν και υπήρξαν μέλη του ανυπέρβλητου βρετανικού ροκ συγκροτήματος των ‘80s, θα βρεθούν στη σκηνή της Τεχνόπολης για να ερμηνεύσουν ζωντανά μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια των Dire Straits. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ακολουθεί η πρώτη επί σκηνής σύμπραξη των Social Waste και Θραξ Πανκc. Οι διαφορετικές επιρροές τους θα συναντηθούν στα μουσικά Βαλκάνια, σε μία μοναδική ένωση hip hop και punk, ενώ ο μήνας θα κλείσει με ένα ακόμα επετειακό live. Την Κυριακή 30 Ιουνίου η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Sunny Μπαλτζή θα υποδεχτεί στη σκηνή μεγάλους ερμηνευτές και φίλους για να γιορτάσουν μαζί τα 30 χρόνια μουσικής της παρουσίας. Συμμετέχουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χρήστος Δάντης, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Καραδήμος, Αργύρης  Λούλατζης, Ρένα Μόρφη, Onirama, Λάκης Παπαδόπουλος, Σταύρος Σιόλας, Μιχάλης Χατζηγιάννης καθώς και άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες που θα κάνουν εμφάνιση-έκπληξη, ενώ τη βραδιά θα συντονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, και μας… προειδοποιεί ότι όσο ευρηματικός είναι στους στίχους του, άλλο τόσο είναι στα live του, καθώς θα παρουσιάσει ένα «αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτι με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop»! Ακολουθεί ο Σπύρος Γραμμένος την Τρίτη 2 Ιουλίου που θα γιορτάσει επί σκηνής το καλοκαίρι με το «Grammentinos Summer Edition», ενώ το Σάββατο 6 Ιουλίου το Release Athens Festival φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Cannons, το τρίο της εναλλακτικής electro-pop από το Λος Άντζελες που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κρουστά, τύμπανα, βαρέλια, κουβάδες, σκούπες και σκάλες, ενέργεια και ρυθμός θα γεμίσουν την Τεχνόπολη τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, καθώς το Tap Factory, ένα πρωτότυπο μουσικοχορευτικό θέαμα όπου τα κρούστα συνδυάζονται με τα ακροβατικά, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μια ημέρα μετά, το τέμπο αλλάζει αλλά η διάθεση παραμένει στα ύψη. Την Τρίτη 9 Ιουλίου οι Γκιντίκι ετοιμάζουν ένα γλέντι με ξεσηκωτικούς κυκλικούς χορούς, με full μπάντα και με guest εκπλήξεις, ανάμεσά τους την Ιουλία Καραπατάκη.

«Με όπλο την αλήθεια και την πένα» έρχονται οι Κοινοί Θνητοί την Τετάρτη 10 Ιουλίου για ένα live με πολλούς και ξεχωριστούς καλεσμένους, με τις Σκιαδαρέσες να ακολουθούν την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Οι δίδυμες αδελφές Νίκη και Όλγα θα καλωσορίσουν στη σκηνή τον Ορέστη Χαλκιά και την Billie Kark και μαζί τους θα ετοιμάσουν μια ξεχωριστή γιορτή για την πιο ακομπλεξάριστη γενιά, γεμάτη χιούμορ και ανεβασμένη διάθεση.

Το πρώτο μέρος της Μουσικής Τεχνόπολης ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου με την πολυβραβευμένη Dee Dee Bridgewater. Η λαμπερή ντίβα της τζαζ θα βρεθεί στην καρδιά της Αθήνας για να μαγέψει ακόμα μία φορά το ελληνικό κοινό με την ερμηνευτική της δεινότητα, μέσα από ένα σαγηνευτικό ποτ-πουρί από την 50χρονη καλλιτεχνική της πορεία.

Μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος της Μουσικής Τεχνόπολης που επιστρέφει δυναμικά τον Σεπτέμβριο!

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή/και να τροποποιηθεί.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Μάιος

Παρασκευή 24 & Σάββατο 25.05 Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μαζί του οι Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης

Κυριακή 26.05 έως Δευτέρα 03.06 23ο Athens Jazz

Ιούνιος

Τρίτη 04.06 Θοδωρής Κοτονιάς: 20 χρόνια με βάρκα την καρδιά
Συμμετέχουν αλφαβητικά: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Σκουλάς, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, Haig Yazdjian, κά.

Τετάρτη 05.06 30 χρόνια Υπόγεια Ρεύματα: Μια γιορτή με τους φίλους μας! Συμμετέχουν: Αλέξης Καλοφωλιάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μητσοτάκης, Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, Φρανκ Panx, Βαγγέλης Καζαντζής, Τσοπάνα Rave, Magic De Spell, Μάριος Νταβέλης (Fundracar), κά.

Πέμπτη 06.06 ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ
Παίζουν τα συγκροτήματα: Santa Bella – Φυστικί Σαλόνι – Κιντέρια – Λάσκα

Παρασκευή 07.06 Τζαμάλ: Terra Dannata
On decks: Ortiz

Δευτέρα 10.06 Anser: Ό,τι αγαπάς δεν έχει τέλος
Μαζί του οι Eversor, Andri J. Special guest: ΜΩΖΑΪΚ

Τρίτη 11.06 Παύλος Σιδηρόπουλος: 45 χρόνια ΦΛΟΥ
Από τους Σπυριδούλα, Λεωνίδα Μπαλάφα. Συμμετέχουν: Βήτα Πεις, Βιολέτα Ίκαρη, Ιουλία Καραπατάκη, Γρηγόρης Κλιούμης, Θεοδοσία Τσάτσου

Τετάρτη 12.06 Summer Love Festival: 20 Χρόνια Trashformers
80s-90s-00s special guests TBA

Σάββατο 15 & Κυριακή 16.06 Kids Radio Land

Τετάρτη 19.06 Polkar: 10 χρόνια rock star
Καλεσμένοι οι Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νιάρρος, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου & secret guest. Opening act: N’Cheezed

Σάββατο 22.06 Βήτα Πεις – Joker/Two-Face
Opening act: Κίτρινο Φόντο, Vikkie

Τρίτη 25.06 Τραμπέτικη βραδιά με Νέγρο του Μοριά
& special guests

Τετάρτη 26.06 Μαρίνα Σάττι live

Πέμπτη 27.06 Dire Straits Legacy

Παρασκευή 28.06 Social Waste – Θραξ Πανκc

Κυριακή 30.06 Sunny Μπαλτζή: 30 χρόνια τραγούδια
Συμμετέχουν αλφαβητικά: Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χρήστος Δάντης, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Καραδήμος, Αργύρης  Λούλατζης, Ρένα Μόρφη, Onirama, Λάκης Παπαδόπουλος, Σταύρος Σιόλας, Μιχάλης Χατζηγιάννης & special guests. Συντονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης

Ιούλιος

Δευτέρα 01.07 Πάνος Βλάχος

Τρίτη 02.07 Σπύρος Γραμμένος: Grammentinos Summer Edition

Σάββατο 06.07 Release Athens Festival | Cannons

Δευτέρα 08.07 Tap Factory

Τρίτη 09.07 Γκιντίκι feat. Ιουλία Καραπατάκη & Σπέσιαλ guest

Τετάρτη 10.07 Κοινοί Θνητοί
Special guests: Frank Panx, Raibo, Το Σφάλμα, Δημήτρης Μυστακίδης, Ευγενία Μπουλούζου, Urban Pulse

Πέμπτη 11.07 Σκιαδαρέσες
Guests: Ορέστης Χαλκιάς, Billie Kark

Δευτέρα 15.07 Dee Dee Bridgewater

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02