search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:08
MENU CLOSE

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερα από 80.000 παιδιά – Πλήρης κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και φυσιοθεραπείες

16.05.2024 16:34
opap

Όνειρο κάθε παιδιού που ασχολείται με το άθλημα που αγαπά, είναι να βάζει «καλάθια» και «γκολ», να βελτιώνεται και να πετυχαίνει τους στόχους του. Αυτό το όνειρο στηρίζει και ο ΟΠΑΠ, μέσω των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ ενισχύοντας 200 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, ακόμη και στις πιο «δύσκολες στιγμές» του αθλητισμού.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι, εξάλλου, η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών που είναι μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καλύπτει στα παιδιά διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, χειρουργικές επεμβάσεις, φαρμακευτικά έξοδα, φυσιοθεραπείες αλλά και νοσοκομειακά επιδόματα, παροχές που είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα για τις ακαδημίες που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αποζημιώνονται όλα τα ιατρικά έξοδα των μικρών αθλητών σε περίπτωση τραυματισμών εν ώρα προπονήσεων και αγώνων. Η ασφαλιστική κάλυψη είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πράγμα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στατιστικά υπάρχουν 1-2 τραυματισμοί την ημέρα.

Αντιμετώπιση 3.500 περιστατικών μέσω ασφαλιστικής κάλυψης από το πρόγραμμα

Μέχρι σήμερα, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν βρεθεί δίπλα σε 80.000 παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντάς τους το δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης.

Ο συνολικός αριθμός περιστατικών που έχουν καλυφθεί από το πρόγραμμα από το 2014 έως σήμερα, ξεπερνούν τα 3.500, με τα ποσά των αποζημιώσεων να ξεκινούν από τα 20 ευρώ για μία απλή εξέταση, φτάνοντας μέχρι και τα 3.500 ευρώ για σοβαρές εγχειρήσεις.

Στήριξη στις οικογένειες των μικρών αθλητών

Η ασφαλιστική κάλυψη από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι πολύ μεγάλο στήριγμα για τις οικογένειες των νέων αθλητών, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι γονείς, ώστε να μπορούν να στηρίζουν την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό.

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για ενέργειες που υποστηρίζουν τον αθλητισμό στην Ελλάδα. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους νέους αθλητές σε δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν λόγω τραυματισμών», σημειώνει ο κος. Φρέντι Μ., ο γιος του οποίου αγωνίζεται στην ακαδημία Α.Σ. Μακεδονικός. Όπως εξηγεί: «Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ μας βοήθησαν στην περίπτωση του γιου μας που έπαθε ρήξη χιαστού. Είναι ένας πολύ δύσκολος τραυματισμός, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ένα ολόκληρο έτος για να αποκατασταθεί πλήρως. Η στήριξη που νιώσαμε ήταν πολύ σημαντική για την οικογένειά μας, καθώς με την ασφαλιστική κάλυψη που προσφέρουν οι Αθλητικές Aκαδημίες ΟΠΑΠ, γνωρίζαμε ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας σε όλη αυτήν τη διαδικασία και ότι το παιδί θα είχε την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη για την αποκατάστασή του».

«Το πρόγραμμα κάλυψε εξ ολοκλήρου το κόστος»

Αντίστοιχο τραυματισμό είχε και ο γιος του κ. Νικόλαου Χ., ο οποίος ανήκει στο αθλητικό σωματείο «Νίκη Προαστείου». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αθλητισμός, όπως ξέρουμε όλοι, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των παιδιών μας. Όμως, δυστυχώς αρκετά συχνά υπάρχουν και τραυματισμοί, που για να αποκατασταθούν έχουν πολύ υψηλά κόστη. Ένα τέτοιο παράδειγμα για εμάς ήταν όταν ο γιος μας έπαθε ρήξη χιαστού. Είχαμε ανησυχήσει πολύ γιατί ξέρουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αφενός να ξοδέψουμε ένα πολύ σημαντικό ποσό για την αποκατάσταση της ζημιάς και αφετέρου γιατί η αποκατάσταση αυτή χρειάζεται πολύ χρόνο. Με την ασφαλιστική κάλυψη, όμως, που προσφέρουν οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλο αυτό το υψηλό κόστος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το πρόγραμμα και σύντομα ο γιος μας επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις».

«Με τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο πλευρό μας νιώσαμε ασφάλεια»

Μεγάλη σημασία έχει η υποστήριξη των οικογενειών από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και σε καθημερινά περιστατικά. 

Η κ. Ειρήνη Χ., αναφερόμενη στον τραυματισμό που είχε ο γιος της, ο οποίος ανήκει στο Αθλητικό Σωματείο Φοίβος Κω, δήλωσε: «Οι τραυματισμοί στον αθλητισμό είναι πολύ συχνοί, το ξέρουμε όλοι όσοι πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε προπονήσεις, γιατί είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Ο γιος μου δεν αποτέλεσε εξαίρεση και τραυματίστηκε το Μάιο του 2023. Ευτυχώς, στη δική μας περίπτωση ήταν ένας πολύ συνηθισμένος τραυματισμός, ο οποίος, ωστόσο, απαιτούσε ταχεία και πολύ προσεκτική αποκατάσταση, ώστε να μην υπάρξει κάποια υποτροπή. Με τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο πλευρό μας νιώσαμε ασφάλεια από την πρώτη στιγμή, καθώς με την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχουν στα παιδιά, καταφέραμε να καλύψουμε όλα τα κόστη, ενώ η αποθεραπεία του παιδιού έγινε με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Ήταν πολύ σημαντικό που ήταν κάποιος εκεί για εμάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:06