search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:37
MENU CLOSE

Καιρός: Επανέρχονται αφρικανική σκόνη και ζέστη – Που θα «χτυπήσουν» περισσότερο (Χάρτης – Video)

16.05.2024 12:37
skoni_ilios

Μεγάλη ποσότητα αφρικανικής σκόνης από τη Σαχάρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, λόγω της μεταφοράς θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης, για αύριο Παρασκευή (17/5) αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος για τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στο σύνολο της χώρας, ενώ τα ενσωματωμένα διαγράμματα απεικονίζουν τις συγκεντρώσεις σκόνης καθ’ ύψος σε τρεις επιλεγμένες πόλεις, την Αθήνα, την Καλαμάτα και το Ηράκλειο.

Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, βροχές και λασποβροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στη Θράκη.

Παράλληλα, θα σημειωθούν λασποβροχές στο Βόρειο Αιγαίο λόγω της αφρικανικής σκόνης, που είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν με συνοδεία αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο και θα προσεγγίσουν τα 6-7 μποφόρ, δείγμα ότι πλησιάζει το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας.

Στον αντίποδα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Αλληλομηνύθηκαν γυναίκα και άνδρας, για βιασμό και ψευδή καταμήνυση

OAΣA: Ξεκινούν δρομολόγια με επιβάτες τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία – Σε ποιες γραμμές θα δρομολογηθούν

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αναζητείται ο πρώην σύζυγος της 40χρονης, θα δικαζόταν αύριο για ενδοοικογενειακή βία – Τον είχε καταγγείλει τρεις φορές (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02