search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 06:05
MENU CLOSE

Τουσκ: Καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίτσο

16.05.2024 18:13
tusk 987- new

Απειλές κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, ενώ ένα μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι τα μέτρα γύρω από την ασφάλεια του Πολωνού πρωθυπουργού θα ενισχυθούν.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε πέντε φορές σε μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, μια απόπειρα που φέρεται να είχε πολιτικά κίνητρα. Το συμβάν προκάλεσε διεθνή καταδίκη και εκκλήσεις για κατευνασμό των πολιτικών εντάσεων.

«Συνέβησαν πολλά χθες», είπε ο Τουσκ σε μια ανάρτηση στο X που συνοδεύεται από ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός σχολίου, επίσης στο X, που λέει: «σήμερα, οι Σλοβάκοι μας έδωσαν ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ» αν αποφασίσει να μην συνεχίσει την επένδυση σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο στην κεντρική Πολωνία.

Η πολιτική ατμόσφαιρα στην Πολωνία παραμένει τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα για παράδειγμα τη δολοφονία το 2019 ενός φιλελεύθερου δημάρχου της πόλης Γκντανσκ, ο οποίος ήταν επικριτής των αντιμεταναστευτικών πολιτικών του τότε κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Η πολωνική ιστοσελίδα Wp.pl μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενη πηγή της υπηρεσίας κρατικής προστασίας, ότι τα μέτρα ασφαλείας του Τουσκ θα ενισχυθούν μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίτσο.

«Φυσικά, αναλύουμε και εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά δεν μιλάμε για αυτά δημόσια», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Σιεμόνιακ, σύμφωνα με το Wp.pl.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Καληδονία: Αντιμέτωπη με τις λανθασμένες επιλογές της η Γαλλία – Δάκτυλο Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν «βλέπει» το Παρίσι (videos)

EBU: Δεν είχαμε πρόθεση να δυσφημιστεί η σημαία της ΕΕ – Η απάντηση στον Μαργαρίτη Σχοινά

Ο νικητής της Eurovision Nemo προτρέπει την Ελβετία να αναγνωρίσει το τρίτο φύλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02