search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:25
MENU CLOSE

Πάνος Παπανικολάου για «Ευαγγελισμό VIP» στο topontiki.gr: «Μην δικαιολογούν τον διοικητή, ας παραδεχτούν το λάθος και να το διορθώσουν»

20.05.2024 06:40
evagelismos_new

«Αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να διορθώσουν αυτή την πρωτοφανή για τα ιατρικά δεδομένα, προκλητική και κατάπτυστη απόφαση του διοικητή του Ευαγγελισμού, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Μέχρι ότι το απαίτησε η UEFA μας είπαν!».

Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Νευροχειρουργός, Πάνος Παπανικολάου σχολιάζει στο topontiki.gr, την πρωτοφανή εντολή, που έδωσε ο διοικητής του Ευαγγελισμού στους γιατρούς, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να δίνουν απόλυτη προτεραιότητα για εξετάσεις, στους VIP επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τον τελικό ποδοσφαιρικό αγώνα Conference Cup στο OPAP ARENA. Μάλιστα τους επισήμανε ότι η απόφαση αυτή αφορά όσους διαπιστευμένους και φιλάθλους VIP, θα διαμείνουν σε τρία πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Το παραπάνω έγγραφο, απεστάλη στους επικεφαλής των Τμημάτων του νοσοκομείου και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τη… μήνη των νοσοκομειακών γιατρών.  

«Τι ακριβώς λέει στους γιατρούς ο κ. Γρηγορόπουλος με αυτό το έγγραφο; Οτι πρώτα θα εξετάζουν κάθε VIP που θα έρθει στη χώρα για να δει ποδόσφαιρο και μετά τα τροχαία και τα εμφράγματα;» λέει αγανακτισμένος ο κ. Παπανικολάου, Επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων”.

« Δηλαδή ένα περιστατικό με εμπύρετη ουδετεροπενία από χημειοθεραπείες είναι λιγότερο σημαντικό από έναν VIP ποδοσφαιρικής διοργάνωσης; Διότι το πρώτο θα νοσηλευτεί σε εξάκλινο θάλαμο με μεγάλη επικινδυνότητα για τη ζωή του ενώ ο δεύτερος θα βρίσκεται σε μονόκλινο στον 11ο όροφο» μας εξηγεί ο γιατρός.

Τα νοσοκομεία αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και όχι μόνο

Σημειώνεται ότι από στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, το υπουργείο Υγείας καθόριζε Νοσοκομεία αναφοράς, που ήταν κοντά σε αθλητικά κέντρα που διεξάγονταν οι αγώνες:

«Εμείς στο νοσοκομείο της Νίκαιας είμασταν νοσοκομείο αναφοράς, γιατί κοντά μας διεξάγονταν οι αγώνες πάλης. Οι εντολές που μας είχαν έρθει τότε, ήταν να είμαστε σε επαγρύπνηση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν τους αγώνες αλλά και τους φιλάθλους, που τυχόν χρειαζόντουσαν άμεση ιατρική βοήθεια. Ποτέ όμως στα έγγραφα αυτά δεν αναφερόταν ότι πρέπει να δίνουμε σε αυτούς, απόλυτη προτεραιότητα» εξηγεί ο κ. Παπανικολάου και συνεχίζει:

«Πιστεύω ότι ο διοικητής του Ευαγγελισμού το …τερμάτισε. Μετά λοιπόν από την ακατάσχετη…  ασχετολογία των τελευταίων τριών ημερών από τον Γεωργιάδη αλλά και τον κ. Μητσοτάκη,- που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν-, καλό είναι να πούνε στον κ. Γρηγορόπουλο, να βγάλει αύριο το πρωί ( σ.σ σήμερα) μια ορθή κοινοποίηση με το σωστό περιεχόμενο. Με απλά λόγια να πουν στους γιατρούς να είναι σε εγρήγορση όπως τόσα χρόνια μας λένε, και όχι αυτές τις …ασυναρτησίες».

Οι σουίτες των VIP του Ευαγγελισμού

Σημειώνεται ότι οι γιατροί του Ευαγγελισμού έχουν δηλώσει επανειλημμένα  ότι  αποτελεί πρόκληση γι΄αυτούς, να αναζητούν καθημερινά κλίνες για ασθενείς με ανάγκη για απομόνωση και η διοίκηση να τους απαντά: «Δεν υπάρχουν»,  ενώ την ίδια ώρα στα ρετιρέ του νοσοκομείου να βρίσκονται άδεια κρεββάτια μόνο για τους VIP Έλληνες και ξένους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του πρώτου θεραπευτηρίου της χώρας: «η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιος πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ. Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιος έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας. Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 Μάη οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος που παίζουν οι χώροι πρασίνου στην υγεία των παιδιών

ΠΟΕΔΗΝ: «Πλημμύρισε» με ράντζα το Αττικό σήμερα – 85 ασθενείς σε φορεία στην εφημερία

Παρβοϊός: Και άλλο παιδί νοσηλεύεται στο Ωνάσειο – Εκδήλωσε μυοκαρδίτιδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 22:23