search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:54
MENU CLOSE

Παναγιώτης Στάθης: «Όταν “έφυγε” ο αδερφός μου, άλλαξα εντελώς σαν άνθρωπος» (video)

21.05.2024 10:03
panagiotis_stathis_one

Στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές» στο One Channel, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Στάθης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις απώλεις που σημάδεψαν τη ζωή του, το ξεκίνημά του στη δημοσογράφια αλλά και τη γνωριμία του με τη γυναίκα του,

«Ο πατέρας μου ήταν μετανάστης στη Γαλλία, γύρισε στα Κύθηρα στα τέλη της δεκαετίας του 60. Ζήσαμε πολλά ζόρια όπως πολλές οικογένειες, αυτό που πάντα ένιωθα δεδομένο στη ζωή μου ήταν ότι υπήρχε πολλή αγάπη. Η μάνα μου, ο πατέρας μου ήταν πάντα εκεί, ήταν μεγάλο στοίχημα» είπε αρχικά.

«Τηλεόραση στο χωριό μου υπήρχε μία. Ήταν διαφορετική η χημεία και η επικοινωνία των ανθρώπων. Σκληρά χρόνια αλλά βασικό συστατικό ήταν ότι ένιωθες το δέσιμο. Εγώ τον πατέρα μου τον έχασα μικρός, αυτό μας έδεσε πολύ με τη μάνα και τον αδελφό μου. Η μάνα μου μας μεγάλωσε μόνη της, δούλεψε στα χωράφια, έκανε τα πάντα. Δεν πιστεύω σε ήρωες, αλλά ο μοναδικός ήρωας που ξέρω εγώ ήταν η μάνα μου. Υποκλίνομαι απο σεβασμό σε αυτό που έχει κάνει» πρόσθεσε.

Παράλληλα μίλησε για την απώλεια του αδελφού του Μανώλη:

«Άλλαξε εντελώς την ζωή μου. Δηλαδή, αν ο θάνατος του πατέρα μου ήταν… εντάξει ήταν χτύπημα πολύ μεγάλο, όταν έφυγε ο αδερφός μου νομίζω ότι άλλαξα εντελώς σαν άνθρωπος. Δηλαδή νομίζω ότι… υπάρχει μία φράση που μου είχε πει η μάνα μου: “Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να γίνεις πέτρα”. Αυτό ήταν μια τέτοια στιγμή. Και γίνεσαι αναγκαστικά. Εκ των πραγμάτων γίνεσαι».

Και συνέχισε: «Ήταν κεραμίδα. Πολλώ δε μάλλον για την οικογένεια του. Κι έφυγε τελείως αιφνιδιαστικά. 47 ετών. Από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που είχα γνωρίσει. Ήταν πολυπράγμων. Και πολύ καλό παιδί. Κάποια στιγμή ο Θανάσης Μαυρίδης μου είχε πει: “ο αδελφός σου είναι καλύτερο παιδί από σένα”. Αν τον πατέρα μου τον έχασα μία φορά, με τον αδερφό μου ήταν σαν να τον έχασα δεύτερη φορά. Είχαμε και πέντε χρόνια διαφορά, ήταν μεγαλύτερος… Είχε και τέτοιο ρόλο απέναντί μου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τη γνωριμία με τη γυναίκα του Αθανασία είπε ότι τη συνάντησε σε μια περίοδο που είχε φιλοσοφία εργένη ενώ δεν ένιωθε την ανάγκη να παντρευτεί. Ωστόσο πηγαίνοτνας σε έναν γάμο στα Κύθηρα συνάντησε τη μέλλουσα γυναίκα του, την οποία αν και γνώριζε την οικογένειά της δεν την ήξερε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «έπαθα πλάκα, έτρεξα αρκετά…».

Παράλληλα μίλησε για το ξεκίνημα του στην Αυριανή ενώ αποκάλυψε πως για μια περίοδο έκανε νυχτερινή βάρδια σε ένα… περίπτερο στο Παγκράτι.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση καλοκαιριού το Σάββατο με πρώτο τον «Εκατομμυριούχο»- Η «Γη της ελιάς» κυρίαρχος την Κυριακή

Η ζέστη επηρέασε την τηλεθέαση του Σαββατοκύριακου – Ξεχώρισαν Alpha και Mega

Έξι στις δέκα εκπομπές με σημαντική τηλεθέαση την Παρασκευή ήταν του Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:53