search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:58
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «έσπασαν» την πρώτη γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο

23.05.2024 20:08
kharkiv

Ένα κύμα ρωσικών πυραύλων την Πέμπτη έπληξε πολλές τοποθεσίες στο Χάρκοβο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, καθώς οι δυνάμεις του Κρεμλίνου προχωρούν.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εκμεταλλευτεί την αποδυναμωμένη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία και τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν προχωρήσει προς το Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανταποκρίσεις των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο ρωσικός στρατός «έσπασε» την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών και οδεύει προς την πόλη του Χαρκόβου.

Η επίθεση κατέστρεψε τις συγκοινωνιακές και δημοτικές υποδομές καθώς κι ένα τυπογραφείο, προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν ο δήμαρχος του Χάρκοβο και ο κυβερνήτης της περιοχής.

Καπνός ξεχύθηκε από ένα από τα τυπογραφεία και η μυρωδιά του καμένου ξύλου γέμισε τον αέρα καθώς οι διασώστες μετέφεραν πτώματα σε πλαστικές σακούλες έξω από το κτίριο, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Reuters.

Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει την περιοχή του Χαρκόβου και να δημιουργήσει μία μεγάλη ζώνη ασφαλείας μεταξύ των συνόρων και της ουκρανικής επικράτειας, ώστε να αποτρέψει τις πυραυλικές επιθέσεις του Κιέβου προς ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Συνέλαβαν φοιτητές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

Χαμάς: Υποστηρίζει ότι αιχμαλώτισε ζωντανό Ισραηλινό συνταγματάρχη και πως βρίσκεται στη Γάζα – «Ο χρόνος λιγοστεύει»

ΝΥΤ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκέφτεται να επιτρέψει στο Κίεβο χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 16:57