search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 23:05
MENU CLOSE

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε

24.05.2024 16:33
mitsotakis-123

Στην αντεπίθεση θέλησε να περάσει ο πρωθυπουργός μετά την εφ’ όλης της ύλης κριτική της αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο ίδιο “καλάθι” ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για σύγκλιση στις θέσεις που εξέφρασαν οι κ.κ Φάμελλος και Ανδρουλάκης σε θέματα σύγκλισης με την Ευρώπη.

Μάλιστα, με αφορμή την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στο βίντεο που ανάρτησε στο tik-tok για τα “παπούτσια της ΝΔ”, ανέφερε πως αν έπρεπε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για το ΠΑΣΟΚ, θα σχεδίαζε παπούτσια με ροζ αντί για πράσινο ήλιο, γιατί αυτά που λέει μοιάζουν με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στα πειραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο διακυβέρνησης του 2015, ενώ ήρθε σε κόντρα τόσο με τον Κυριάκο Βελόπουλο, όσο και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη ειρωνεύθηκε τη συνάντηση του με τον Φρανσουά Ολάντ. “Ο κ. Ολάντ τον οποίο ειρωνευτήκατε, ήταν αυτός που πριν μερικά χρόνια προσπάθησε με τους εταίρους του να βοηθήσει την Ελλάδα από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στην οποία κι εσείς συμμετείχατε”, είπε για να προσθέσει ότι δέσμευση του είναι να αφήσει η χώρα οριστικά πίσω την εποχή της χρεοκοπίας. “Δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε”, είπε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού ανέφερε ότι η ακρίβεια είναι ένα δυσβάσταχτο πρόβλημα, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως τα κοστολογημένα από το ΓΛΚ μέτρα του 15,1 δις, χωρίς να έχει προσθέσει σε αυτά τον 13 και 14ο μισθό. “Θα τους δώσετε; Αλλά, αφού δεν έχουμε εκλογές δεν πα να λέμε και καμία σαχλαμάρα; Λέτε παραμύθια στον κόσμο”, είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως κάθε συνέντευξη του κ Κασσελάκη κοστίζει και 10 δις παραπάνω. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ακόμη, πως ο κ. Φάμελλος στην πρωτολογία του δεν έκανε καμία αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε για την επίσκεψη του στη Ραμάλα, τον κατηγόρησε για επικίνδυνη αφέλεια σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. “Έχετε κανονίσει με ποιους θα συναντηθείτε; Θα συναντηθειτε με ηγεσία του Ισραηλ ή θα πατε για μια σελφι; Τι θα πουμε για την Χαμάς ότι είναι ντεμέκ τρομοκρατική οργάνωση για να έρθουμε μετά να τα μαζέψουμε; Χρειάζεται ταχύρρυθμα ο πρόεδρος σας”, είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους που ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη θέση της κυβέρνησης, υπέρ της λύσης των δυο κρατών, αλλά η οποιαδήποτε αποφαση, όπως είπε, για το καθεστώς της Παλαιστίνης μπορεί να ληφθεί μόνο στο πλαίσιο ενός ξεκάθαρου οδικού χάρτη. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε μια χρονική συγκυρία που η γειτονική χώρα δεν συμμορφώνεται, η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι πρέπει να κυρωθούν τα Πρωτόκολλα. “Σηκώνω τα χέρια ψηλά”, είπε.

Βάζοντας στο στόχαστρο τον Νίκο Ανδρουλάκη διερωτήθηκε πως αποκλίνει η Ελλάδα απο την ΕΕ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους από το παρελθόν, με μείωση του δημοσίου χρέους και των επιτοκίων δανεισμού. “Η χώρα συγκλινει με την Ευρωπη πρωτίστως στο κύρος της γιατί η φωνή της μετράει”, ανέφερε και αποκάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη κακοπροαίρετο που πυροβολεί τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Κυριάκο Βελόπουλο για τις αναφορές στον ΣΕΡ, διαψεύδοντας ότι ο πρόεδρος του είπε ότι η εικόνα χώρας είναι απελπιστική. “ Επικοινωνήσαμε με τον ίδιο τον εμπλεκόμενο, ουδέποτε ελέχθη αυτό που είπατε”, ανέφερε και χαρακτήρισε δύσκολο να ακούς από τον κ. Βελόπουλο επί ώρες ψέματα. Στις αντιδράσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε: “Δεν σας μιλώ στον ενικό, το αγοραίο ύφος για τηλεοπτικες εκπομποές και ωραία προϊόντα που χρησιμοποιείτε”.

Διαβάστε επίσης:

Σρεμπρένιτσα: Γιατί η Ελλάδα απείχε από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του 1995

Θεσσαλία: Σε αργία 6 υπάλληλοι της Περιφέρειας από τον Κουρέτα για χρηματισμό

Προ ημερησίας για την ακρίβεια: «Τζαρτζάρισμα» Μητσοτάκη – Βελόπουλου στη Βουλή (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 23:01