search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 09:07
MENU CLOSE

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκαθήλωσε την Σίτι (2-1) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας

25.05.2024 19:33
manchester-united-panigiriko

Μέσα σε μία χρονιά που όλα της πήγαν χάλια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την έκπληξη κι κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη!

Με την κατάκτηση του κυπέλλου, η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ έφτασε τα 13 στην ιστορία της και έστω και την τελευταία στιγμή θα έχει θέση στο Europa League, πετάγοντας εκτός Ευρώπης την Νιουκάστλ.

Το παιχνίδι

Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν την πρωταθλήτρια Σίτι να κατακτά το νταμπλ, ο Ολλανδός παρέταξε τους «κόκκινους διαβόλους» με μια τακτική που έδεσε «χειροπόδαρα» τους «πολίτες».

Με πολυπρόσωπο κέντρο δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σίτι να παίξει το παιχνίδι της και με ξαφνικές αντεπιθέσεις έφτασε στα γκολ.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 30′ λεπτό όταν από λάθος πάσα του Ρόδρι, ακολούθησε λάθος συνεννόηση Ορτέγκα με τον Γκβάρντιολ, με τον Κροάτη αμυντικό να πασάρει άθελα του στον Γκαρνάτσο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Στο 39ο λεπτό μάλιστα η Γιουνάιτεντ έκανε δύο τα τέρματα της όταν ο Μέινου με ωραίο σουτ μετά την ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες νίκησε τον Ορτέγκα.

Η αποτελεσματική τακτική του Τεν Χαγκ αποδεικνύεται και από το γεγονός πως η Σίτι σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχε μόλις μια τελική εντός εστίας, κι αυτή μ’ ένα μακρινό σουτ του Μπερνάντο Σίλβα!

Στην επανάληψη ο Γκουαρντιόλα ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε γρήγορα τρεις αλλαγές και ρίσκαρε. Είχε αποτέλεσμα, καθώς οι πρωταθλητές ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την αντίπαλη εστία, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 55′ ο Χάαλαντ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ονάνα απέκρουσε δύσκολα σουτ του Γουόκερ και στο 64ο λεπτό ο Αλβαρες αστόχησε σε τετ α τετ.

Στο 87ο λεπτό ο Ντοκού μείωσε σε 2-1 με σουτ -γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη ο Ονάνα- και στα τελευταία λεπτά η Σίτι πίεσε ασφυκτικά, αλλά η Γιουνάιτεντ άντεξε και κατέκτησε το τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες μονομάχησαν για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό, με τη Σίτι να επικρατεί πέρσι με το ίδιο μαλιστα σκορ. Μολονότι η εφετινή είναι η 143η σεζόν της αρχαιρότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ με την υπεραιωνόβια ιστορία τέθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον τελικό του FA Cup, ενώ δεν έχουν αναμετρηθεί ούτε και στην καταληκτική αναμέτρηση του League Cup. 

Η Γιουνάιτεντ στην 22η συμμετοχή της σε τελικό FA Cup, με την οποία πέρασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω της την Αρσεναλ, είναι πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους κυπέλλου, καθώς έχει πανηγυρίσει 13 «κούπες», την ώρα που η πολυνίκης Άρσεναλ έχει 14. 

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46′ Αγκάνζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46′ Ντοκού), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (56′ Αλβαρες), Φόντεν, Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Εβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90′ Λίντελοφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90′ Φόντεν), Φερνάντες.

Διαβάστε επίσης:

Conference League: Η Αστυνομία θα απαγορεύσει δημόσιες συναθροίσεις στην Αττική λόγω του τελικού – Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό: «Σηκωθείτε όρθιοι παρακαλώ, έχουμε ακόμη έναν τίτλο»

Final4 2024: Η εκτόξευση του Παναθηναϊκού, η στασιμότητα του Ολυμπιακού – Την Κυριακή ο τελικός της Euroleague

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 09:06