search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 03:50
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Γιαλαντζί Αριστερά» και «τραμπικός» Κασσελάκης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2335
23/05/2024
25.05.2024 06:10
koytsoympas

Δυναμώνει το προσκλητήριο του Περισσού προς μέλη, οπαδούς και φίλους για ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ενόσω πλησιάζει η κάλπη της 9ης Ιουνίου. Με ανακοίνωση – κάλεσμα το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ παραθέτει τους λόγους για τους οποίους σε αυτές τις εκλογές είναι κρίσιμη η στήριξή του, ενώ το ίδιο κάνει καθημερινά και ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στις καθημερινές εξορμήσεις και τις συνεντεύξεις του. Το κάλεσμα του ΚΚΕ κινείται σε δύο επίπεδα:

1. Κατ’ αρχάς καλεί σε αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της Ε.Ε. με το σκεπτικό ότι οι μάχες που δόθηκαν στον δρόμο στο πλευρό του ΚΚΕ θα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο θα παραμείνουν.

«Στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ ο “βραχνάς” της ακρίβειας, οι μισθοί που τελειώνουν στις 15 του μήνα, η προσπάθεια επιβολής 6ήμερης εργασίας, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, οι δεσμεύσεις της Ε.Ε., οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη. Θα είναι εδώ ο πολεμικός προϋπολογισμός της Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, που, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες προκλήσεις των ‘‘συμμάχων’’ ΝΑΤΟϊκών κρατών της Τουρκίας, της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας, αποτελεί παράγοντα επιθετικότητας και αποσταθεροποίησης σε βάρος των λαών». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η σαββατιάτικη ανακοίνωση του Π.Γ.

2. Καλεί όμως και σε ενίσχυση του ΚΚΕ έναντι όλων εκείνων των δυνάμεων του «προοδευτικού χώρου», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, καθώς, όπως επισημαίνεται, «έχουν υπηρετήσει πιστά αυτή την πολιτική ως κυβερνήσεις, αλλά και ως αντιπολίτευση, και σήμερα προσπαθούν να “ξαναζεστάνουν” τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του βάρβαρου συστήματος και της Ε.Ε.». Παράλληλα τους απευθύνει την κατηγορία ότι δεν είναι μόνο με το 41% που κυβερνά ο Μητσοτάκης, αλλά και χάρη στη δική του αντιπολίτευση.

Στοχεύοντας στη δεξαμενή των αριστερών ψηφοφόρων, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει ενισχυθεί με απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εστιάζει στον «ανταγωνισμό», δηλαδή Νέα Αριστερά και Κασσελάκη. Μιλά για «γιαλαντζί Αριστερά» υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα έχει μετακομίσει στη Νέα Αριστερά. Όσο για τον Κασσελάκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δηλώνει ότι… περιμένει να δει πού θα φτάσει η μετάλλαξη και η πορεία ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού, προκειμένου να τον κατατάξει.

Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με βάση τον πολιτικό του λόγο και την πολιτική του πρακτική, ουσιαστικά, είπε ο γ.γ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει «στοιχεία του τραμπισμού, ενός ψευτοπατριωτισμού σε κάποιες στιγμές και εθνικισμού θα έλεγα, μέχρι κάποιες αριστερές κορώνες, απλά και μόνο για γαρνίρισμα και για να μην ξεκόβει από αυτό που ήταν μέχρι χθες ή που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω στα λόγια».

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: «Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο Μητσοτάκης»

Κασσελάκης απαντά στον Μητσοτάκη για το λάδι: «Δεν πρόσεχε εκείνη την ώρα. Θα έδενε τα κορδόνια του…»

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλος της ΠΓ Ζωή Καρκούλια ζητά άμεση σύγκληση του οργάνου με αιχμές κατά Κασσελάκη για μετάλλαξη και «παροπλισμό» στελεχών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01