search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:48
MENU CLOSE

Ο Ολυμπιακός έχασε στα πέναλτι από την Βάλουρ το EHF Cup στο χάντμπολ

25.05.2024 21:47
olympiakos-handball

Μπροστά σε 8.000 θεατές, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή στην ρεβάνς του τελικού του EHF Cup κόντα στην Ισλανδική Βάλουρ, όμως ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι (35-31 καν. διάρκεια, 4-5 τα πέναλτι) κι έτσι χάθηκε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια τη νίκη του στην κανονική διάρκεια, καθώς το εις βάρος του 34-30 είχε καλυφθεί, με το σκορ στο 35-30. Ομως, 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη , οι Ισλανδοί βρήκαν γκολ και έστειλαν την ρεβάνς του τελικού στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Σάββας, που ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών στο ματς, στάθηκε μοιραίος στο τελευταίο πέναλτι, σημαδεύοντας το δοκάρι (5-4 η διαδικασία) και η Βάλουρ κατέκτησε τον τίτλο.

Το παιχνίδι

Με ώθηση από τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί τους, οι παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς μπήκαν στο ματς με τρομερή αποφασιστικότητα και χρειάστηκαν μόλις οκτώ λεπτά για να ισοφαρίσουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (6-2).

Η Βαλούρ προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα, αλλά στο 20ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στο πολυπόθητο +5, με τον Παπαβασίλη να «γράφει» το 10-5. Με τον Σάββα να αποτελεί και πάλι τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων, αλλά και με δύο γκολ σε κενό τέρμα από Παπαβασίλη και Σλίσκοβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμα στα ίδια επίπεδα ως το τέλος του ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 16-11.

Στις αρχές του β΄ μέρους, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τα διαδοχικά δίλεπτα που δέχθηκαν οι Ισλανδοί, τις επεμβάσεις του Κοτανίδη, αλλά και την απόκρουση του Παπαντωνόπουλου σε πέναλτι του Οσκαρσον, και έφτασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (24-16) στο 43΄, με συνεχόμενα τέρματα του Σάββα. Η Βαλούρ αντέδρασε, κατάφερε να βγάλει αιφνιδιασμούς και μείωσε σε 26-22 στο 50΄, αναγκάζοντας τον Μπάμπιτς να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Σάββας, παρά το στενό μαν-του-μαν των Ισλανδών, συνέχιζε να δίνει λύσεις, με τον Γκούσταφσον να ηγείται με τη σειρά του για την ομάδα του.

Περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, ο Γκίσλασον με μία… ακροβατική προσπάθεια από θέση πίβοτ «έγραψε» το 30-26, για να «απαντήσει» ο Πασσιάς, 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία άμυνα, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μάγκνουσον, ο οποίος στα εννέα δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το 31-27 και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι, αφού η εκτέλεση φάουλ του Σάββα σε «νεκρό» χρόνο δεν βρήκε στόχο.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι πρώτοι εννέα παίκτες που εκτέλεσαν ήταν ψύχραιμοι: Οσκαρσον, Μάγκνουσον, Γκούσταφσον, Νόρντμπεργκ και Γιόνσον για τη Βαλούρ, Σλίσκοβιτς, Παπαβασίλης, Τζηράς και Δομπρής για τους γηπεδούχους. Ο Σάββας, πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης και με 20 γκολ στους δύο τελικούς, ανέλαβε την πέμπτη εκτέλεση, έστειλε όμως τη μπάλα στο δοκάρι και «έγραψε» τον… πικρό επίλογο του τελικού για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές: Σέκουλιτς-Γιόβαντιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 4, Βίντα 3, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 6, Δομπρής 4, Πασσιάς 2, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 10

ΒΑΛΟΥΡ (Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον): Γκούσταβσον, Γκίσλασον 1, Γιόνσον 3, Σίγκουρντσον, Θόρνταρσον 1, Πάλσον, Όσκαρσον 5, Στέφανσον, Γκούσταφσον 8, Γιούλιουσον, Χόστερτ 1, Μάγκνουσον 7, Νόρντμπεργκ 3, Φίλκισον, Πέτερσον 2, Φίνσον 1

Διαβάστε επίσης:

Πάλη: Ο Κουγιουμτζίδης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης στην Κ23

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκαθήλωσε την Σίτι (2-1) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας

Conference League: Η Αστυνομία θα απαγορεύσει δημόσιες συναθροίσεις στην Αττική λόγω του τελικού – Ποιες περιοχές εξαιρούνται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:48