search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:06
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Πληρώνουμε και για τις επαναλήψεις – Τι γίνεται με τιςσειρές «Παραλία» και «Ηλέκτρα»

27.05.2024 11:35
paralia new

Ερωτηματικά προκαλεί (τουλάχιστον) στον κόσμο της ΕΡΤ η απόφαση – κατά πλειοψηφία – του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, να εγκρίνει αθροιστικό ποσό 175.000 ευρώ για να μεταδοθούν τα μέχρι τώρα επεισόδια των – αξιόλογων και δημοφιλών – σειρών
μυθοπλασίας «Η παραλία» και «Ηλέκτρα» σε επανάληψη και σε συμπυκνωμένη μορφή μέσα στο καλοκαίρι.

Το ΔΣ της ΕΡΤ στις 16 Μαΐου ενέκρινε την πρόταση για μετάδοση των 144 επεισοδίων που έχουν ήδη προβληθεί της σειράς «Η παραλία», σε 35 συμπυκνωμένα επεισόδια δίωρης διάρκειας το καθένα με κόστος «μετατροπής» 2.500 ευρώ το επαναληπτικό περιεκτικό επεισόδιο (συνολικά 87.500 ευρώ) και τα 150 γυρισμένα επεισόδια που έχουν μεταδοθεί μέχρι τώρα από την «Ηλέκτρα» στην ίδια βάση (35 δίωρα επεισόδια με κόστος παραγωγής 2.500 ευρώ το καθένα).

Τα 2.500 ευρώ ανα δίωρο επεισόδιο αντικειμενικά δεν είναι «υψηλό» χρηματικό πόσο. Χρειάζεται άλλωστε σκηνοθέτης και μοντέρ, οι οποίοι θα εργαστούν ώστε οι περιεκτικές επαναλήψεις των δύο σειρών να ενταχθούν στο θερινό μενού της ΕΡΤ1.

Προκαλεί όμως – εύλογα – ερωτήματα η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ και προκύπτουν καταρχας από το γεγονός ότι αν μη τι άλλο όλα τα επεισόδια των δύο σειρών είναι προσβάσιμα στο ERTFLIX.

Ακόμα κι αν κάποιος έχει «χάσει» το «νήμα» της ιστορίας και τον ηρώων σε κάποια από τις δύο σειρές ή και στις δύο, κάλλιστα μπορεί να κάνει το λεγόμενο «catch up» μέσω ERTFLIX.

Πιο απλά, όταν το κόστος παραγωγής των δύο σίριαλ χρηματοδοτείται μέσω του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ που χρεώνεται σε όλα τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών ρεύματος, μοιάζει κάπως περίεργο και προκαλεί η απορία η απόφαση να πρέπει το κάθε νοικοκυριό να ξαναπληρώνει για να δει τις επαναλήψεις, έστω και ριφορμαρισμένες.

Αρκετοί στην ΕΡΤ αναρωτιούνται γιατί έγινε τώρα αυτή η συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και δεν σκέφτηκαν οι ιθύνοντες του Ραδιομεγάρου να υπάρχει όρος η παροχή των (35) περιληπτικών επεισοδίων στις αρχικές συμβάσεις ώστε το κόστος σε αυτή την περίπτωση να μπορούσε να ήταν πιο
οικονομικό από αυτό που εγκρίθηκε προσφάτως.

Θα μπορούσε ίσως, ακόμα – σύμφωνα με μια πιο προχωρημένη σκέψη – να υπάρχει ρήτρα τηλεθέασης η οποία να δέσμευε τις εταιρείες από ένα ποσοστό τηλεθέασης και κάτω να έχουν την υποχρέωση να παρέχουν τις επαναλήψεις χωρίς επιβάρυνση για την ΕΡΤ.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν πως σε εκείνη την συνεδρίαση τη θέση τους διαχώρισαν στο επίμαχο θέμα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι δεν συμμερίστηκαν την θέση των άλλων μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Μικρούτσικος: Έμαθε στον αέρα ότι ο Παναθηναϊκός έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης – Δείτε πώς αντέδρασε (Video)

Οι RSF καταγγέλλουν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου σε βάρος δημοσιογράφων – Νέα προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ελένη Μενεγάκη: Η ανάρτηση από το κρεβάτι και η ιδέα για δουλειά… από το σπίτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:05