search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:44
MENU CLOSE

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Οι δύο πεντάδες υποψηφίων που ξεχωρίζουν και η άνοδος της Λατινοπούλου

27.05.2024 09:00
nd-new

Με βάση τα τελευταία γκάλοπ που έχει στα χέρια της η Νέα Δημοκρατία έχουν ξεχωρίσει οι δύο πρώτες πεντάδες από τους 42 υποψηφίους που βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπέργκ, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης αποτελούν την πρώτη πεντάδα.

Με βάση τα focus groups στην πρώτη θέση εναλλάσσονται η Ελίζα Βόζεμπέργκ και ο Γιώργος Αυτιάς. Για την τρίτη θέση παλεύουν ο Πύρρος Δήμας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ τις τελευταίες μέρες η υποψηφιότητά του Φρέντι Μπελέρη που είχε «καθήσει» δείχνει να έχει δυναμική.

Στη δεύτερη πεντάδα έχουμε ανατροπές καθώς εισέρχονται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Βούλα Πατουλίδου.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας φαίνεται να είναι πρώτος στην δεύτερη πεντάδα, η Ελεονώρα Μελέτη παλεύει με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει σημαντική άνοδο.

Δυναμική εμφανίζει και η υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ενώ είσοδο στην δεκάδα με προοπτικές κάνει και η Βούλα Πατουλίδου.

Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογή 9 ευρωβουλευτών τότε θα δοθεί σκληρή μάχη για το ποιος θα μείνει εκτός εκλογής.

Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Πειραιώς η Νέα Δημοκρατία κινείται λίγο πάνω από το 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στο 16,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,5% ενώ τις τελευταίες μέρες δυναμική παρουσιάζουν η Αφροδίτη Λατινοπούλου (με το σχήμα Φωνή Λογικής) αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος (με το κόμμα Δημοκράτες).

Η κ. Λατινοπούλου φαίνεται να παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που ψήφισαν τους Σπαρτιάτες αλλά και ψηφοφόρους από τον Κυριάκο Βελόπουλο και λιγότερους από τη Νίκη.

Εάν η δυναμική αυτή συνεχιστεί στην Πειραιώς δεν αποκλείουν η κ. Λατινοπούλου να κόψει το νήμα του 3% και πιθανόν να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Παρόμοιες πιθανότητες δίνουν και στον Ανδρέα Λοβέρδο το κόμμα του οποίου επίσης τις τελευταίες μέρες εμφανίζει μια δυναμική στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ανακοινώνει το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης – Ποιοι υψηλοί προσκεκλημένοι αναμένονται στην Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Με σύνθημα «αξίζουμε περισσότερα» ξεκινά η καμπάνια του του Κινήματος – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη 

Ευρωεκλογές: Η σιωπή Καραμανλή και Σαμαρά και οι κρούσεις από την οικογένεια Μπελέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:38